ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

Και επίσημα οι «11» της Ν.Δ. στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2015 9:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:36

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Ανακοινώθηκαν χθες και επίσημα από την Νέα Δημοκρατία τα ψηφοδέλτια του κόμματος για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του πρόεδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έδωσε και την τελική έγκριση των υποψηφίων.

Την ερχόμενη Δευτέρα είναι πιθανόν να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

 Η επίσημη ανακοίνωση επιβεβαίωσε, την τελική μορφή του ψηφοδελτίου, όπως την είχε παρουσιάσει χθες η «Ε» καθώς οι υποψήφιοι κατά αλφαβητική σειρά είναι: Αξιόγλου Ελένη δικηγόρος, Γρηγορίου Ζήσης αρχιτέκτων-μηχανικός και πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Κάλλα Θεοδώρα εκπαιδευτικός, Καλομπάτσιος Χρήστος περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Κέλλας Χρήστος γιατρός και βουλευτής μέχρι πρότινος, Κυρλόγλου-Κουτσογιαννούλη Ιωάννα (Βάνα), Μπίζιου Στεργιανή (Στέλλα) δικηγόρος, Παπαδοπούλου Μαριάνθη δικηγόρος, Παπαπαρίσης Αποστόλης συνταγματάρχης ε.α, Τζανακούλης Κωνσταντίνος πρώην δήμαρχος Λαρισαίων, Χαρακόπουλος Μάξιμος βουλευτής μέχρι πρότινος και πρώην υπουργός.

Το ψηφοδέλτιο σε σχέση με την προηγούμενες εκλογές παρουσιάζεται σημαντικά ανανεωμένο σε ποσοστό 60% ενώ γενικά τα ψηφοδέλτια της Νέα Δημοκρατίας ανά την Επικράτεια παρουσιάζονται ανανεωμένα κατά 50% κατά μέσο όρο.

Επίσης αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία των γυναικών στο ψηφοδέλτιο, οι οποίες καταλαμβάνουν πέντε από τις έντεκα θέσεις και στο πλαίσιο κάλυψης της ποσόστωσης του 30% η οποία καλύπτεται ανά την Επικράτεια και όχι ανά νομό, οπότε, εκεί που υπάρχει «προσφορά» καλύπτονται κενά περιοχών όπου οι γυναίκες υποψήφιες δεν είναι αρκετές. Άλλωστε για πρώτη φορά στην Λάρισα κατά την διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου, συζητήθηκαν τόσο πολλά γυναικεία ονόματα.

Στην ΝΟΔΕ Λάρισας θεωρούν ότι το ψηφοδέλτιο που καταρτίσθηκε έχει μία ιδιαίτερη δυναμική και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης.

 Στο μεταξύ ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε «συναγερμό» προκειμένου να καλυφθούν και τα πρακτικά ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας αλλά και να «δουλευτεί», μεθοδικά και στοχευμένα τόσο η «διεύρυνση» όσο και ο «επαναπατρισμός» ψηφοφόρων του κόμματος, που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχαν επιλέξει άλλους κομματικούς χώρους.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων αυτών προβλέπεται και κοινή εξόρμηση των υποψηφίων βουλευτών στις τέσσερις επαρχίες του Νομού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass