Η ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΠΤΟΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Τυρναβίτικο Καρναβάλι

* Εντυπωσιακή παρέλαση φέτος και στο Συκούριο

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2016 1:00

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε στην πόλη του Τυρνάβου ασταμάτητα το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς, την Κυριακή της μεγάλης παρέλασης και την Καθαρά Δευτέρα με το «Μπουρανί» δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές να παρελάσουν κατά εκατοντάδες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Επίσης πλήθος κόσμου συνέρρευσε και φέτος στην πόλη του Τυρνάβου, τον Αμπελώνα, τη Γιάννουλη, τη Φαλάνη, καθώς επίσης στις κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου Τεμπών με επίκεντρο εκεί την Καθαρά Δευτέρα την παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων στο Συκούριο.

Φέτος ο καιρός δεν κράτησε ούτε την Καθαρά Δευτέρα με αποτέλεσμα η βροχή να περιορίσει κάπως τους επισκέπτες. Την Κυριακή της Αποκριάς όπου η συμμετοχή ήταν φέτος από τις μεγαλύτερες παρέλασαν πάνω από 2.500 άτομα. Επίσης πρωτοφανής ήταν η προσέλευση των επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Η νέα γενιά των δημιουργών των αρμάτων ο 27χρονος Γιώργος Κιτσούλης, ο 26χρονος Κώστας Κούρτης και ο 21χρονος Κυριάκος Πέρπερας με τη συμπαράσταση των εργαζομένων του Δήμου, δημιούργησαν πρωτότυπα άρματα με φανταχτερά χρώματα και έμπνευση από την καθημερινότητα.

Οι συμμετοχές αρμάτων και γκρουπ ήταν και φέτος αρκετές, με τη Φιλαρμονική του Δήμου, τον Βασιλιά Καρνάβαλο και τη λαμπερή Βασίλισσα του Καρναβαλιού Ελένη Ντουντούμη, να ανοίγουν την παρέλαση ακολουθώντας τα γκρουπ. Άψογη και από πλευράς ακουστικής κατά τη διάρκεια της παρέλασης και των άλλων εκδηλώσεων η συνδρομή των ηχητικών εγκαταστάσεων Kαραγούγα.

ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Το μεγάλο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στήθηκε στην πλατεία Αγοράς από τον σύλλογο «Γαϊτανάκι Μπουρανί». Επίσης εντυπωσιακή ήταν η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυρνάβου, όπου η τεράστια τέντα που στήθηκε βοήθησε τους επισκέπτες να γλεντήσουν προφυλαγμένοι από τη βροχή.

Θετικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι φέτος επιτράπηκε σε επαγγελματίες να στήσουν ομπρέλες και καλαίσθητες τέντες στον χώρο τους ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες να προστατευθούν ενώ αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου στο άλσος του Προφήτη Ηλία. Επίσης δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας από πλευράς επαγγελματιών.

Ο Δήμος Τυρνάβου ευχαριστεί τους χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετείχαν στην παρέλαση της Κυριακής καθώς και τους αρχηγούς των πληρωμάτων. Ευχαριστεί επίσης για τη συνεργασία το Α.Τ. Τυρνάβου, το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Λάρισας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, το ΕΚΑΒ και τη ΔΕΗ.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί τους χορηγούς και τους επαγγελματίες - καταστηματάρχες, τους οινοποιούς - αποσταγματοποιούς και παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι συμβάλλουν τόσο στην προβολή του Δήμου μας όσο και στην πραγμάτωση των εκδηλώσεων.

Τέλος, ευχαριστεί τους δημιουργούς των αρμάτων, τους τεχνικούς και το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για την καθοριστική συνεισφορά τους στη διοργάνωση και στην ομαλή διεξαγωγή αυτού του ιδιαίτερου πολιτιστικού γεγονότος του Δήμου.

ΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ

Τέλος η ειδική επιτροπή του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού βράβευσε τα καλύτερα άρματα ή ομάδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της Κυριακής, ως εξής:

Βραβείο έμπνευσης:

Φαλληφόρια – Βάκχοι και Μαινάδες, café bar Ναυάγιο

Βραβείο παρουσίασης:

Οπλοπολυβόλο, café bar Four Seasons

Βραβείο σάτιρας:

Σάτυροι Κορυβαντιώντες, Σύλλογος Γαϊτανάκι Μπουρανί

Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου:

Για μια νύχτα Βασιλιάδες, King of hair (Αλέξης Μπεκίρης)

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Παρά τις καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την Καθαρά Δευτέρα το καρναβάλι του Συκουρίου που ήταν η κεντρική εκδήλωση του Δήμου Τεμπών (φωτ. Β. Πράπας). Συμμετείχαν δεκαπέντε άρματα με τη νεολαία του χωριού να δίνουν δυναμικό «παρών». Στην παρέλαση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλες οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία Δήμου – ΔΟΠΑΠΕΠ και τοπικών συλλόγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass