Ψηφιακά βήματα προς το μέλλον από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2015 18:29 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:33

 

Την ανάπτυξη δυο νέων ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων μέσω της χρήσης ψηφιακών υπηρεσιών προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τα προγράμματα αυτά είναι συνολικού προϋπολογισμού 840.307 ευρώ και εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το πρώτο είναι το «Σύστημα διοικητικής πληροφόρησης και υποστήριξης αποφάσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 361.927 ευρώ και το δεύτερο «Πλατφόρμα διάθεσης ανοικτών δεδομένων προς επιχειρήσεις - οδηγός επενδύσεων, βελτιστοποιήσεις υποδομών πληροφόρησης – ενίσχυση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ – ψηφιοποίηση αρχείου τμήματος κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης», προϋπολογισμού 478.380 ευρώ.

 

Αναλυτικά:

  1. Το «Σύστημα διοικητικής πληροφόρησης και υποστήριξης αποφάσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας» προϋπολογισμού 361.927 ευρώ, έχει σαν αντικείμενο τη διασύνδεση με την κεντρική δικτυακή πύλη της Περιφέρειας για ενημέρωση και αλληλεπίδραση των χρηστών και τη διαλειτουργικότητα με την Εθνική πύλη ΕΡΜΗΣ και διασύνδεση με υφιστάμενα συστήματα της Περιφέρειας (BackOffice κλπ.), καθώς και το υποσύστημα υποδομής χωρικών πληροφοριών
  2. Η «Πλατφόρμα διάθεσης ανοικτών δεδομένων προς επιχειρήσεις - οδηγός επενδύσεων, βελτιστοποιήσεις υποδομών πληροφόρησης – ενίσχυση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ – ψηφιοποίηση αρχείου τμήματος κινήτρων περιφερειακής ανάπτυξης» προϋπολογισμού 478.380 ευρώ, στοχεύει στη συγκέντρωση και διάθεση δεδομένων με τη χρήση ανοικτών προτύπων στους υποψηφίους επενδυτές και τα διαθέσιμα εργαλεία, που υπάρχουν και θα διατίθενται μελλοντικά, μέσα από τα οποία μπορεί να υλοποιήσει την επένδυση του, ενώ παράλληλα με τη βελτιστοποίηση και αναβάθμιση των βασικών πυλώνων πληροφόρησης του φορέα με σύστημα φωνητικής υποστήριξης ενισχύει τις δυνατότητες προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ, ενώ με την προσωποποιημένη πληροφόρηση και διαχείριση θα συμβάλει στην καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση και παροχή υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Τα έργα αυτά συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ, το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass