ΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος Λάρισας ξαναζωντανεύει...

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 0:03

 

Μετά την πάροδο κάποιων δύσκολων ετών– λόγω οικονομικής κρίσης - ο Ελληνοαμερικανικός Σύνδεσμος Λάρισας ανακοίνωσε πως προγραμμάτισε και πάλι σειρά εκδηλώσεων προς όφελος των μελών και των συμπολιτών. Πιο συγκεκριμένα «κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. παρουσία του επίτιμου και πρώην προέδρου κ. Βασ. Τοπούζα ο σύνδεσμος αναδιοργανώνεται και πολύ σύντομα θα αρχίσει να παρουσιάζει τις νέες εκδηλώσεις του σε συνεργασία με την ομογένεια ΗΠΑ και Καναδά όπου συγκροτήθηκαν τελευταία σε Ομοσπονδίες σε κάθε Πολιτεία.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνδέσμου Λάρισας και των Ομοσπονδιών, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν δεν θα έχουν πολιτικό περιεχόμενο καθόσον τούτο δεν επιτρέπεται.

Οι συνεχείς επαφές με την ομογένεια καθώς και οι άριστες σχέσεις με το Αμερικανικό Προξενείο καθιστούν πάγιες θέσεις για μια νέα πορεία εκδηλώσεων στη Λάρισα - ΗΠΑ και Καναδά. Μερικές από αυτές είναι:

Η ανταλλαγή μαθητών Λυκείου σε πρόγραμμα FULLBRITE διμήνου διαρκείας από οικογένειες της Λάρισας με αντίστοιχες ομογενείς της Αμερικής. Σκοπός η εκμάθηση της γλώσσας, της νοοτροπίας και της ζωής εν γένει στις ΗΠΑ των παιδιών που επιθυμούν.

Κατά τον μήνα Μάρτιο, κλιμάκιο του επιμορφωτικού τομέα του Προξενείου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ντούτη θα επισκεφθεί τη Λάρισα για να ενημερώσει τους νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να κάνουν Master στις ΗΠΑ με λεπτομερείς σαφήνειες περί όλων των Πανεπιστημίων και των ανά έτος διδάκτρων.

Επίσης την ίδια μέρα το προξενείο θα διεκπεραιώσει προξενικές διαδικασίες σε Θεσσαλούς ομογενείς κατόχων Αμερικανικών διαβατηρίων και να τους διευκολύνουν με τις διαδικασίες εδώ στη Λάρισα, αντί να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι προγραμματίζεται εκδρομή στις ΗΠΑ, ενώ τις διανυκτερεύσεις των μελών και φίλων του Συνδέσμου που θα συμμετάσχουν, θα αναλάβει ο Σύλλογος Ομογενών κάθε πολιτείας καθώς και η Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης. Επίσης, επιδιώκεται με τη δημαρχεία Λάρισας να πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην αδελφοποιημένη πόλη Knoxville του Τενεσί που ο Σύνδεσμος την αδελφοποίησε με την πόλη μας το 1996.

Επίσης, ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου που υπέγραψαν οι τότε δύο δήμαρχοι (Χρ. Καφφές και Vict. Ash) προς συνεργασία σε εμπορικούς - επιμορφωτικούς - αθλητικούς τομείς και όχι μόνο. Σύντομα το νέο Δ.Σ. θα επισκεφθεί τον δήμαρχό μας προκειμένου να υλοποιηθούν οι προγραμματισμοί.

Επίσης, το Δ.Σ. του Συνδέσμου σύμφωνα και το καταστατικό του, τονίζει στα νέα και παλιά μέλη του καθώς και στους συμπολίτες ότι ουδεμία ανάμιξη επιτρέπεται να εκφραστεί σε πολιτικές και κομματικές αντιλήψεις. Τούτο δε πρέπει να καταστεί σαφώς αυστηρά σε όσους επιθυμούν και να εγγραφούν στο σύνδεσμο, και δεν επιτρέπει την εγγραφή πολιτικοποιημένων προσώπων.

Σε επόμενη συνεδρίαση, θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης καθώς και η διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προς υλοποίηση των ανωτέρω εκδηλώσεων για την καινούρια πορεία του Συνδέσμου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass