ΕΦΤΑ ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ Η Ν. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Μαραθώνιο πινγκ πονγκ για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

*Από τους 45 ενδιαφερόμενους, το τοπικό φιλτράρισμα απέφερε λίστα με 22 που στάλθηκε στην Αθήνα, απ΄ όπου το κοσκίνισμα απέδωσε 12 ονόματα που επέστρεψαν χθες στη Λάρισα για το 11μελές ψηφοδέλτιο *Δεν ομοφωνεί η Λάρισα ούτε με τα ανοίγματα των συνεργασιών

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2015 14:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:31

Σήμερα το βράδυ, Τετάρτης, αναμένεται να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. Η κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίου απέστειλε στη Νομαρχιακή της Λάρισας, το απόγευμα των Φώτων, ακολούθησε μαραθώνια συνεδρίασή της, που οδήγησε σε πολύ συγκεκριμένη αντιπρόταση η οποία στάλθηκε στην Αθήνα. Αυτή θα εξεταστεί στα κεντρικά και μάλλον σήμερα θα επιστρέψει στη Λάρισα η τελική απόφαση για τη σύνθεση.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στο πρωτοδικείο λήγει μεθαύριο Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ είχε συζητήσει την πρόταση που είχε επεξεργαστεί η τοπική Επιτροπή Ψηφοδελτίου και φιλτράροντας τις 45 υποβληθείσες υποψηφιότητες είχε καταλήξει σε λίστα 22 ονομάτων που προώθησε στα κεντρικά.

Από την Αθήνα έφτασε στη Λάρισα η ακόλουθη πρόταση για τη σύνθεση του 11μελούς ψηφοδελτίου: Άννα Βαγενά ηθοποιός, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Γελαλής βουλευτής, Τάκης Γιαλαμάς συνδικαλιστής, Ηρώ Διώτη βουλευτής, Βασίλης Ζωγράφος συνδικαλιστής δάσκαλος, πρώην στέλεχος ΚΚΕ, Γιάννης Καρυπίδης γιατρός, Ελασσόνα, Νίκος Παπαδόπουλος αγροτοσυνδικαλιστής, Νίκος Σαμαράς αρχιτέκτονας, Οικολόγοι Πράσινοι, Μάνθος Σαρρής δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Ρίτα Σπανούλη υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές και Νάνσυ Σπετσιώτη σκηνοθέτης ή Φωτεινή Καριώτη δασολόγος.

Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής ξεκίνησε στις 9 το βράδυ των Φώτων και ολοκληρώθηκε, συναινούσης προφανώς και της κόπωσης στις 4 τα ξημερώματα του Αηγιαννιού. Αξιοσημείωτο ότι μεταξύ των 17 μελών της Νομαρχιακής περιλαμβάνονται και 7-8 από εκείνους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα και είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα των 22. Στην ενδεκάδα που έφτασε από τα κεντρικά μετέχουν όμως μόνο 3, συν οι 2 βουλευτές ασφαλώς. Όπως αναμενόταν στη συνεδρίαση εκφράστηκαν πικρίες, υπήρξαν διαμαρτυρίες για τον τρόπο επιλογής. Και διαρροές της λίστας των Αθηνών σε δημοσιογράφους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ν. Ε. δεν ομοφώνησε ούτε στο θέμα των συνεργαζομένων υποψηφιοτήτων (Α. Βαγενά, Β. Ζωγράφος, Ν. Σαμαράς).  

Τελικά αποφάσισε να ζητήσει από τα κεντρικά να υπάρξουν οι κατάλληλες αλλαγές ώστε να εκπροσωπηθούν οπωσδήποτε οι επαρχίες των Φαρσάλων και του Τυρνάβου. Και άρα να αφαιρεθούν κάποιοι εκ των Τάκη Γιαλαμά, Νίκου Παπαδόπουλου και Μάνθου Σαρρή ώστε αν συμπεριληφθούν οι προτεινόμενοι από τις τοπικές οργανώσεις Βαγγέλης Δημητρακόπουλος και Αλέκος Χατζηκρανιώτης. Εξέλιξη που δεν θεωρείται και πολύ πιθανή όμως καθώς θα πρέπει να ανατραπούν και οι εσωκομματικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά καθώς ο Τ. Γιαλαμάς κατατάσσεται στο «Αριστερό Ρεύμα» του Π. Λαφαζάνη ενώ ο Μ. Σαρρής στους «προεδρικούς».

Αυτή τη φορά, στα πρόθυρα της εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζεται και στο θέμα της εκπροσώπησης των γυναικών. Ενώ παλιότερα περίσσευαν στα ψηφοδέλτια, τώρα σ΄ αυτό της Λάρισας θα μετέχουν μόνο 4, λιγότερες δεν επιτρέπονται από το νόμο για την γυναικεία ποσόστωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης μεταξύ των δύο γυναικών που προτείνονται εναλλακτικά από τα κεντρικά, η Νομαρχιακή τάχθηκε με τη Νάνσυ Σπετσιώτη, που ήταν υποψήφια και στις περιφερειακές εκλογές. Ενώ ζήτησε την αντικατάσταση της κοινωνιολόγου Ρ. Σπανούλη, η οποία εθεωρείτο ότι εξέφραζε τον χώρο της ΔΗΜΑΡ, με την καθηγήτρια Άννα Παπαϊωάννου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελική απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα μέχρι σήμερα το βράδυ Τετάρτης.

                                                                                                                                    Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass