ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ξανά στους δρόμους για τις συντάξεις

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2016 21:22

 

Να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση της Τετάρτης 9 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί, ώστε να βουλιάξει από κόσμο η Κεντρική πλατεία της Λάρισας, καλούν τους συναδέλφους τους οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της περιοχής.

Πρόκειται για συγκέντρωση στην οποία θα πάρουν μέρος συνταξιούχοι όλων των ταμείων και από τους υπόλοιπους τρεις νομούς της Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ, Παναγιώτης Κουμαντζέλης, «τα προβλήματα μας βγάζουν στον δρόμο για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, να απαιτήσουμε δηλαδή να ζήσουμε μια κανονική ζωή και να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Βαγγέλης Κακαγιάννης, «δυστυχώς, οι συντάξεις μας κινδυνεύουν και με νέα περικοπή», διευκρινίζοντας ότι ο κλάδος είναι αντίθετος και στις επιπλέον περικοπές των επικουρικών συντάξεων.

Στη συνέντευξη τονίστηκε επίσης ότι πρόθεση των κυβερνήσεων και των θεσμών είναι να κλείσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και τα δημόσια νοσοκομεία για να στρέψουν τον κόσμο στις ιδιωτικές κλινικές και την ιδιωτική ασφάλιση.

«Να μην περάσει στον κόσμο το «δεν γίνεται τίποτα», γιατί μόνο αν δεν κάνουμε τίποτα δεν γίνεται τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμαντζέλης, λέγοντας ότι «είμαστε απόμαχοι της δουλειάς, όχι του αγώνα».

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι της χώρας απαιτούν και διεκδικούν:

Να αποσυρθεί τώρα η αντιασφαλιστική, αντιλαική πρόταση της κυβέρνησης.

Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συνταξιοδοτικό και υγείας – περίθαλψης. Να πληρώσουν το κράτος και το κεφάλαιο για τα ελλείμματα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

Να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων με επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών τους από κράτος και εργοδοσία.

Την κατάργηση τώρα όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών νόμων.

Την αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις, δώρων και επιδόματος αδείας.

Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου νομού Λάρισας, δηλώνει ότι συμμετέχει στην κινητοποίηση της προσεχούς Τετάρτης ενάντια στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θίγει τους πάντες, βάζει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά. Να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν πάρει ως τώρα. Δικαιούμαστε μια ανθρώπινη ζωή. Να μην αφήσουμε να μας καταδικάσουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Εμείς δουλέψαμε και πληρώσαμε για τις συντάξεις μας και την περίθαλψή μας. Η κυβέρνηση να πάει να βρει και να πάρει χρήματα από αυτούς που καταχράστηκαν και άδειασαν τα ταμεία μας. Να ορθώσει το ανάστημά της και στους δανειστές. Αυτοί είναι τοκογλύφοι και δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να ζητάνε όλο και περισσότερα. Ούτε σ΄ αυτούς χρωστάμε».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass