ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δωρεάν πάρκινγκ περιφερειακά του κέντρου της Λάρισας

* Ιδιοκτησία της Περιφέρειας Θεσσαλίας πέντε λεπτά από την πλατεία λειτουργεί χωρίς αντίτιμο

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2016 15:56

 

 

Διπλή η προσφορά του πάρκινγκ της Περιφέρειας επί των οδών Καρδίτσης και Ηρ. Πολυτεχνείου: στους οδηγούς στους οποίους προσφέρει θέση στάθμευσης, εκτός δρόμου άρα ασφαλέστερη, και μάλιστα δωρεάν. Και στην πόλη, ανακουφίζοντας τον κυκλοφοριακό της φόρτο, αφού βρίσκεται περιφερειακά του κέντρου.

Το ‘’καθ΄ εαυτού» περιφερειακό πάρκινγκ, αυτό στο παλιό Κτηνιατρείο, ένας χώρος που ως εκ της θέσεώς του πείθει για τον ρόλο του κάθε σοβαρό συγκοινωνιολόγο, εξυπηρετεί όσους κινούνται προς το κέντρο της Λάρισας, αποσυμφορώντας το ταυτόχρονα. Πολύ θα ήθελαν στον Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια φυσικά να υπήρχαν και άλλοι παρόμοιοι χώροι στις άλλες εισόδους της πόλης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Όταν επί Νομαρχίας του Λουκά Κατσαρού, είχε καθαριστεί η αυλή του παλιού Κτηνιατρείου από τα ερειπωμένα χαμηλά κτίσματα προέκυψε σημαντικός ελεύθερος χώρος, τη διαχείριση του οποίου ανέλαβε η ΑΕΝΟΛ, η Αναπτυξιακή Εταιρία της Αυτοδιοίκησης, η οποία τον διαμόρφωσε κατάλληλα και λειτούργησε σ’ αυτόν φυλασσόμενο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Το κτίριο του κτηνιατρείου χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται για να στεγάσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Νομαρχίας και εν συνεχεία της Περιφέρειας.

Το πάρκινγκ, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει περί τα 80 αυτοκίνητα, παρέμεινε μισοάδειο παρά το φθηνό αντίτιμο στάθμευσης που είχε οριστεί. Εκτιμήθηκε ότι η απόστασή του από το κέντρο λειτουργούσε αποθαρρυντικά σε συνδυασμό με τις συνήθειες των Λαρισαίων οδηγών. Αυτό όμως ξεπεράστηκε θεαματικά, όταν σχετικά πρόσφατα αποφασίστηκε από τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό να απελευθερωθεί και να δοθεί σε ελεύθερη δωρεάν χρήση από τους οδηγούς.

Το πάρκινγκ γέμισε, αξιοποιούμενο από οδηγούς που φθάνουν στην πόλη από τις οδούς Καρδίτσης και Ιωαννίνων αλλά και όσους προσεγγίζουν το κέντρο από τις νοτιοδυτικές συνοικίες και δεν ενοχλούνται από πέντε λεπτών περπάτημα. Και ταυτόχρονα ανακουφίζει το επιβαρημένο κέντρο από επιπλέον οχήματα, τα οποία θα περιφέρονταν στους στενούς του δρόμους αναζητώντας εναγωνίως μια θέση στάθμευσης και «κερδίζοντας» συχνά κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, καθώς νόμιμες θέσεις πάρκινγκ χωρίς αντίτιμο δεν υφίστανται στον κεντρικό τομέα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass