ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΓΕΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ

Παγωνιά με δυνατούς βοριάδες...

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2015 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:29

Οι δυνατοί βοριάδες που θα ενισχύσουν την αίσθηση του ψύχους θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού και σήμερα.

«Ήλιος με δόντια» και βοριάς, που θα μας κάνει να κουμπώσουμε πιο σφιχτά το πανωφόρι μας, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις καιρικές συνθήκες της Λάρισας, στο γενικότερο νέο κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα μας.

Ο χθεσινός δυνατός αέρας αν και δεν δημιούργησε προβλήματα στη Λάρισα, παρόλα αυτά απειλεί για τις επόμενες μέρες το ίδιο, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε υπό του μηδενός επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Παναγιώτης Σκριμιζέας, υποστηρίζει ότι η Λάρισα, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, θα ζήσει συνθήκες παγετού, συν το ότι ο βοριάς θα συμβάλει ώστε να γίνει πιο αισθητό το κρύο των ημερών, ενώ θα ...ξεγελούν τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Αναλυτικότερα αναφέρει, ότι σήμερα Τρίτη, στην πόλη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και +5 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι πιο κρύες μέρες θα είναι η αυριανή (Τετάρτη) και η Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, που η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει μέχρι και τους – 5 βαθμούς με τη μέγιστη να αγγίζει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

«Θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι βοριάδες και στη Λάρισα, όπως και στα παράλιά της. Ο δυνατός αέρας διαφοροποιεί την πραγματική θερμοκρασία και εξαιτίας αυτού οι Λαρισαίοι θα αισθανθούν πολύ πιο έντονο το κρύο...

Παρόλα αυτά, αυτές τις μέρες θα παρατηρηθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ανέβει η θερμοκρασία. Ήλιος με δόντια, δηλαδή σύμφωνα με τη χαρακτηριστική φράση του λαού μας», είπε ο κ. Σκριμιζέας.

Ως εκ τούτου, των Θεοφανίων, στα νερά καλούνται να πέσουν μόνο οι χειμερινοί κολυμβητές διότι για τους υπόλοιπους είναι επικίνδυνη η θερμοκρασία για την υγεία τους...

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass