ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.

Παροχή φροντίδας σε πρόσφυγες

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016 21:13

 

Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι προχθές Πέμπτη «πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από την περιοχή των Τεμπών στο Στόμιο Λαρίσης, με στόχο την παροχή προσωρινού καταλύματος σε αίθουσα του τοπικού μορφωτικού Συλλόγου.

Τον συντονισμό και την επίβλεψη της όλης επιχείρησης ανέλαβε ο Δήμος Τεμπών και ο Δήμος Λαρισαίων, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Από τις τοπικές Αρχές ζητήθηκε η συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της σίτισης των ευάλωτων αυτών πληθυσμών, που είχαν καταλύσει προσωρινά στην περιοχή.

Το Τμήμα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα, κινητοποιώντας εθελοντικό και επαγγελματικό δυναμικό και των τριών Σωμάτων του (Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλεύτριες και Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες), οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.

Επιπλέον, η ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας υποστήριξε τη μεταφορά περιστατικών που έχρηζαν ιατρικής φροντίδας στο τοπικό Κέντρο Υγείας και συμμετείχε ενεργά στη διανομή ανθρωπιστικού υλικού (κουβερτών, παιδικών ρούχων και άλλων ειδών)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass