ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΕΞΟΧΙΚΑ

«Μου πήραν ακόμα και το... τσίπουρο!»

* Καταδικάστηκαν χθες στη Λάρισα σε 8 χρόνια έκαστος για κλοπές * «Τα βρήκαμε στα σκουπίδια» ισχυρίστηκαν στην απολογία τους αλλά χωρίς να πείσουν

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2016 0:28

 

«Εγώ κα πρόεδρε για να καταλάβετε δεν είχα σπίτι αλλά ένα τροχόσπιτο στο οικόπεδό μου. Όταν πήγα να δουλέψω το κτήμα μου, δεν πίστευα στα μάτια μου. Κάποιος είχε μπει από μια τρύπα που δεν χωρούσε ούτε παιδάκι και τα έκανε άνω – κάτω. Μου πήραν ό,τι βρήκαν. Μου πήραν μέχρι και το τσίπουρο».

Τέσσερις Βούλγαροι είχαν πραγματικά «ρημάξει» ακατοίκητα εξοχικά σπίτια στον Αλμυρό Μαγνησίας πέρυσι και μετά από αρκετές μαρτυρίες ιδιοκτητών, μια εξ αυτών και η παραπάνω, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε τους αλλοδαπούς σε 8 χρόνια κάθειρξης τον καθέναν, για την πράξη των διακεκριμένων κλοπών.

«Όταν πήγα στο σπίτι ένα πρωί είδα πως κάποιος μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι πολύ μικρός για περάσει κάποιος μόλις 22χ42 εκατοστά κι όμως χώρεσε άνθρωπος αφού είδα και αίματα καθώς φαίνεται πως στην προσπάθειά του κόπηκε κάπου. Μετά άνοιξε την κουζίνα για να μπούνε και οι υπόλοιποι προφανώς. Μας ρήμαξαν το σπίτι. Πήραν κοσμήματα, συλλογή νομισμάτων και διάφορα άλλα. Όλα αξίας συναισθηματικής και οικονομικής. Εγώ προσωπικά έπαθα μεγάλη ζημιά καθώς έκανα καιρό να το ξεπεράσω» τόνισε μια γυναίκα μάρτυρας κατηγορίας που υπογράμμισε πως υπήρξαν κι άλλα θύματα στην ευρύτερη περιοχή αλλά δεν θέλησαν να δηλώσουν τα περιστατικά που τους αφορούσαν.

Στη συνέχεια ένας ακόμα μάρτυρας κατηγορίας υπογράμμισε πως ερχόμενος από Αθήνα είχε τα πράγματα αμπαλαρισμένα και του τα πήραν έτοιμα. Μεταξύ αυτών πολλά αντικείμενα ηλεκτρονικού εξοπλισμού εξηγώντας πως λόγω του μεγέθους των αντικειμένων η κλοπή δεν έγινε από έναν άνθρωπο μόνο.

Οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους ανέφεραν κυρίως πως τα πράγματα τα βρήκαν στα σκουπίδια και πως δεν τα έκλεψαν, χωρίς όμως να πείσουν το δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους και μάλιστα αποφάνθηκε όπως η έφεσή τους να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει πως οι δράστες (από 28 ως και 44 ετών) θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους ενώ ήδη ήταν στις φυλακές της Λάρισας από τη στιγμή της σύλληψής τους, δηλαδή τον Ιούλιο του 2015. Τότε σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμεναν – το οποίο ήταν χωρισμένο για να μένουν πολλοί μαζί- βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass