ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ * ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι συνταξιούχοι δεν θα καθίσουν φρόνιμα!

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:18

 

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, αγωνιζόμενοι για την υπεράσπιση αλλά και την αποκατάσταση των συντάξεών τους.

Χθες, σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστική σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων της Θεσσαλίας, ενόψει του νέου κύκλου συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται σε 8 πόλεις της χώρας από τις 2 μέχρι τις 10 Μαρτίου. Στη Λάρισα, η αντίστοιχη πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 9 Μαρτίου.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Παντελής Τάτσης, εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία των συνταξιούχων για τα νέα, δυσάρεστα για τις συντάξεις τους, μέτρα που προωθεί και η νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έτσι κι αλλιώς οι συντάξεις τους έχουν μετατραπεί σε φιλοδωρήματα και εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση φροντίζει παράλληλα να γλιτώσουν τη φορολόγηση οι μεγάλες επιχειρήσεις και η πλουτοκρατία.

«Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν και οργανώνουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση αλλά και την αποκατάσταση των συντάξεών μας», τόνισε ο κ. Τάτσης, επισημαίνοντας ότι «αυτά τα χρήματα μας τα χρωστάνε, γιατί έχουμε πληρώσει τις εισφορές μας. Να το ξέρουν ότι οι συνταξιούχοι δεν θα καθίσουμε φρόνιμοι! Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα».

Από την πλευρά του, ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Παναγιώτης Πάλμος, τόνισε ότι «οι δανειστές ζητάνε νέα μέτρα, γιατί μέχρι σήμερα, με σχέδιο μειώνουν τις συντάξεις και ουσιαστικά καταργούν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Πρέπει όλες οι τάξεις να βγούνε στον δρόμο και να μην τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Οι συντάξεις πρέπει να επανέλθουν εκεί που ήταν το 2009».

Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ νομού Λάρισας, Παναγιώτης Κουμαντζέλης, τόνισε ότι «πάμε για νέες μεγάλες περικοπές τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις, αλλά όλες οι τάξεις εργαζομένων θα περάσουν από τη λαιμητόμο των μνημονιακών πολιτικών. Λένε στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι μας ψήφισαν πολύ πρόσφατα, με τη διαφορά ότι δεν σε ψήφισαν, Αλέξη, γιατί είσαι νέος και ωραίος, αλλά γιατί υποσχέθηκες ότι θα επαναφέρεις τη 13η σύνταξη και θα καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ», κατέληξε.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass