ΟΙ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Καλοκαιρία με... διαλείμματα χειμώνα

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:20
Εκτός... κλίματος ο χιονοστεφανωμένος Κίσσαβος επιμένει να θυμίζει χειμώνα. Την ίδια ώρα που οι αμυγδαλιές ντύθηκαν τα χρώματα της άνοιξης... Εκτός... κλίματος ο χιονοστεφανωμένος Κίσσαβος επιμένει να θυμίζει χειμώνα. Την ίδια ώρα που οι αμυγδαλιές ντύθηκαν τα χρώματα της άνοιξης...

 

Τελευταίες μέρες του χειμώνα. Ενός χειμώνα... σε διαλείμματα. Να έρχεται... και να έρχεται, αλλά ποτέ να μην μένει.

Η καλοκαιρία των χειμερινών μηνών, διαρκεί φέτος μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει σε έναν κλασικό ελληνικό χειμώνα. Ένα χειμώνα, ήπιο μεν, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά που φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετεωρολόγων ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος του 2016, είναι πιο ζεστοί χειμερινοί μήνες των τελευταίων ετών. Το τοπίο ανοιξιάτικο και η θερμοκρασία φτάνει ακόμη και στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Μέρες φωτεινές, ζεστές, ηλιόλουστες, με βροχές σποραδικά και αν, γεγονός που προβλέπεται να δημιουργήσει προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Και το σκηνικό συνεχίζεται το ίδιο, με τις προγνώσεις να δείχνουν και πάλι καλοκαιρία έστω και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα «χθες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη, είναι οι πιο ζεστές μέρες εβδομάδας, μιας εβδομάδας κάθε άλλο παρά ...χειμερινής (!). Το ίδιο θα ισχύσει και στις αρχές της επόμενης. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή πτώση θα εμφανίσει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οπότε πιθανόν να έχουμε και λίγες βροχές.

Γενικά η θερμοκρασία του μήνα, είναι για την εποχή, πάνω από τη μέση κανονική τιμή, ενώ μεγάλα είναι τα διαστήματα που μένει σταθερά αυξημένη. Ένας χειμώνας λοιπόν που έρχεται με διαλείμματα...».

Οι φωτογραφίες που απεικονίζουν τη Λάρισα και τοπία περιφερειακά αυτής, αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες, ενός ανοιξιάτικου τοπίου, μέσα στο χειμώνα, όπου ήδη οι αμυγδαλιές άνθισαν και η φύση πλημμύρισε με τα πλούσια χρώματα των λουλουδιών της, που... μπερδεύτηκαν και ανέτειλαν στο καταχείμωνο, ακόμα και παπαρούνες!

Σε όλο αυτό το τοπίο, την αντίθεση κάνει η χιονισμένη κορφή του Κισσάβου, να θυμίζει ότι ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ.

Ειδικά φέτος όμως, επιβεβαιώνονται οι «Λοκομόντο»: «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ...».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass