ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι παρατάξεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 20:04

Με κατά πλειοψηφία απόφαση, το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας ενέκρινε, κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση, τη δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του δήμου Λαρισαίων.

Για το ίδιο θέμα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ντ. Διαμάντος, Μάριος Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά, σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως «ένα σημαντικό στοιχείο της «αγκυλωμένης» πολιτικής φιλοσοφίας της ΔΑ «αποκαλύπτει» ο συγκεντρωτικός πίνακας των προβλεπόμενων διατιθέμενων ποσών και που αυτά κατανέμονται κατά προτεραιότητα.

Για το νούμερο 1 πρόβλημα που απασχολεί όλο και πιο έντονα την ελληνική οικογένεια και πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους, δηλαδή την ανεργία, η ΔΑ στην επόμενη 5ετία κατευθύνει μόνο το 0,15% (947 χιλ ευρώ) των πόρων για την τοπική οικονομία και απασχόληση!

Τους 18.000 άνεργους του Δήμου μας που διαρκώς διευρύνεται ο αριθμός τους και εντείνεται η απόγνωσή τους, η ΔΑ τους κατατάσσει στην κατηγορία των «αδυνάμων και φτωχών» και εξαντλεί το ενδιαφέρον της αφενός με ρητορικές στηρίξεις αφετέρου με μία «κοινωνική δράση παροχής ειδών και κοινωνικού φτωχολογίου».

Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να γίνει «Μητροπολιτικό κέντρο Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου». Ο Δήμος Λάρισας οφείλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό. Σε συνεργασία και με τους φορείς της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.

Αυτό σημαίνει όμως, η ΔΑ να αφήσει τις φοβικές ιδεοληψίες έναντι του επιχειρείν και να το αποδείξει αυτό καταρχήν, με 3 απλές θεσμικές κινήσεις: Θέσπιση «Αντιδημαρχίας επιχειρηματικότητας και εμπορίου». Δημιουργία μίας δημοτικής «διαρκούς επιτροπής Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου». Αύξηση των προβλεπόμενων διατιθέμενων πόρων για την τοπική οικονομία και απασχόληση στην επόμενη πενταετία στο 50%» καταλήγει η παράταξη.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Για «στρατηγικό σχεδιασμό με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου» κάνει λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στον Στρατηγικό σχεδιασμό 2015-2019 προβλέπονται μια σειρά από κατευθύνσεις - άξονες που σαν στόχο έχουν να «ξεδιπλώσουν» σε τοπικό επίπεδο τις πολιτικές εκείνες που θα ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, φορτώνοντας το κόστος στις πλάτες των δημοτών. Πηγάζει από τις στρατηγικές κατευθύνσεις της Ε.Ε., «Ευρώπη 2020», για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και αποτελεί συνέχεια των κυβερνητικών κατευθύνσεων με μοχλό τον «Καλλικράτη».

Πιο συγκεκριμένα στον 1ο άξονα που αφορά την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον, η στρατηγική αντίληψη και ο χωροταξικός σχεδιασμός της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. είναι άρρηκτα δεμένος με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - κεφαλαίου. Εντάσσεται και υποτάσσεται, αντικειμενικά στους νόμους της αγοράς, την τάση εμπορευματοποίησης της γης, αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός, είναι μια ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις δικές του σύγχρονες ανάγκες σε παιδεία, υγεία, πρόνοια αθλητισμό, πολιτισμό. Έχει ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο και με υποδομές που θα διευκολύνουν και θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. Έχει ανάγκη από φθηνή και σύγχρονη κατοικία, νερό και ηλεκτρικό. Δεν έχει ανάγκη από τα φιλοδωρήματα και την φιλανθρωπία των μονοπωλίων, ούτε από τις «αγαθοεργίες» των ΜΚΟ. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν υπόθεση των λαϊκών στρωμάτων μέσα από την οργανωμένη δράση και παρέμβαση, μέσα από την οργάνωση στα συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές σε κάθε γειτονιά. Να βάλουν εμπόδια στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, της συγκυβέρνησης, να διεκδικήσουν και να παρθούν μέτρα για την προστασία των άνεργων, των χαμηλόμισθων, συνταξιούχων. Να μην μείνει κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση και στην επίθεση των κυβέρνησης – κεφαλαίου- ΕΕ» καταλήγει η παράταξη παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass