Η «Ελευθερία» και ο κ. Τσιαπλές

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 1:01

 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας χρησιμοποίησε το βήμα της χθεσινής μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης –αλλά στη συνέχεια και την πορεία των εργαζομένων- για να εξαπολύσει ανοίκεια επίθεση στη διεύθυνση της «Ελευθερίας», επικαλούμενος ότι αυτή παρεμπόδιζε δήθεν την προσπάθειά του να εκτελέσει τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα.

Η ρητορική του αυτή διαψεύδεται από την ίδια την ανακοίνωση του ΕΚΛ το οποίο παραδέχεται ότι ουδέποτε η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παρεμπόδισε την ενημέρωση των εργαζομένων από συνδικαλιστές για επικείμενες απεργίες ή άλλου είδους εργασιακά ζητήματα.

Αψευδείς μάρτυρες γι' αυτό είναι τόσο οι τεχνικοί όσο και οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στην εφημερίδα πολλοί από τους οποίους είναι και μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η μόνη προϋπόθεση που και ο νόμος απαιτεί είναι να προηγηθεί προς τούτο συνεννόηση με τη διεύθυνση της επιχείρησης, πράγμα που δεν έγινε στην προκείμενη περίπτωση αφού ο κ. Τσιαπλές χρησιμοποιώντας τον πρόεδρο του Σωματείου Τυπογράφων, ενημέρωσε μόνον εργαζόμενο-μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου και όχι τη διεύθυνση της εφημερίδας, ως όφειλε και τούτο όχι τυχαία αλλά προφανώς για να δημιουργήσει τεχνητή άρνηση και να το χρησιμοποιήσει για συνδικαλιστικούς και μικροπολιτικούς λόγους.

Η διεύθυνση διαμήνυσε στον πρόεδρο του κλαδικού σωματείου ότι, όπως συνέβη πολλάκις στο παρελθόν, είναι ευπρόσδεκτος, με την τήρηση της νόμιμης και συνήθους διαδικασίας και όχι με πρακτικές τύπου Τσιαπλέ.

Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε ότι η «Ελευθερία» σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων της καθώς και τον έντιμο συνδικαλισμό.

Το ΔΣ και οι εργαζόμενοι της «Ε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass