H 5η Aγέλη ετοίμασε σακίδια για τους πρόσφυγες

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2016 7:15

 

Tα λυκόπουλα της 5ης Αγέλης Λάρισας θέλοντας να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια βοήθειας και συμπαράστασης στους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα μας συμμετέχουν στη δράση «ένα σακίδιο πλάτης για τους πρόσφυγες» μια πρωτοβουλία εθελοντών που ξεκίνησε απλά με μια σκέψη ενός γονιού που αγωνιά για το παιδί του «τι θα χρειαζόμουν αν ήμουν εκεί; Τι θα έπρεπε να κουβαλάω για ν’ αντέξουν τα παιδιά μου; Τι θα έπρεπε να έχω μαζί μου για να χαρούν λίγο; …τα πόδια τους, τι θα γίνουν τα πόδια τους; Κι ο ήλιος; Είναι δύσκολο να είσαι γονιός στην ειρήνη. Στον πόλεμο και στην προσφυγιά, μόνο ήρωας;»

Ο στόχος είναι να υιοθετηθεί η ιδέα και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με πολλά σημεία ετοιμασίας, ώστε τα σακίδια να στέλνονται άμεσα, σε όλους τους σταθμούς ή τα λιμάνια άφιξης προσφύγων και ιδιαίτερα στα νησιά. Ο σκοπός, να ελαφρύνουμε το βάρος των γονιών, να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδιά. Μια ανάσα μέχρι την επόμενη βοήθεια. Μια ελπίδα…Μικρά σακίδια πλάτης, με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Προτεραιότητα οι ηλικίες 5 έως 15.

Η 5η αγέλη στηρίζοντας αυτή τη δράση ετοίμασε μια αποστολή με σακίδια για τα παιδιά που φθάνουν στη χώρα μας ακολουθώντας το δρόμο της προσφυγιάς το δρόμο της ελπίδας μακριά από τη χώρα τους .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass