ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το ασφαλιστικό «αδειάζει» τις πιάτσες των ταξί

* Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο και οι ιδιοκτήτες ταξί ενώ θα λειτουργήσουν και αυτοκίνητα ασφαλείας μόνο για έκτακτα περιστατικά.

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2016 9:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Φεβ 2016 9:29

 

Σε 24ωρη απεργία, με αφορμή το ασφαλιστικό, προχωρούν σήμερα και οι ιδιοκτήτες ταξί – μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί ν. Λάρισας. Οι ιδιοκτήτες ταξί, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση, απεργούν από τις 5 τα ξημερώματα  μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής αύριο, με τον πρόεδρο του Σωματείου Παν. Γκόνιαρη να διευκρινίζει στην «Ε» πως στο πλαίσιο της απεργίας «θα κινηθούν μόνο τα αυτοκίνητα ασφαλείας για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών συμπολιτών».

Οι ιδιοκτήτες ταξί, συμμετέχουν στην απεργία, διεκδικώντας αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, δίκαιη φορολόγηση επί των πραγματικών εισοδημάτων και, πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον ασφαλιστικό χρόνο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, ιδιοκτήτες ταξί στις 10.30 αύριο το πρωί θα συγκεντρωθούν στις εγκαταστάσεις του Σωματείου τους και από εκεί, με πομπή θα κατευθυνθούν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα αλλά και να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην ανακοίνωση του Σωματείου «συμμετέχουμε στον αγώνα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοίμασε η κυβέρνηση όπως όλος ο επαγγελματικός και εργατικός κόσμος της χώρας. Ο απεργιακός κλοιός μπορεί να μην δημιουργεί ιδιαίτερο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση (άλλωστε οι ιδέες τους και οι πολιτικές τους συμπίπτουν απόλυτα) καταδεικνύει όμως όλα όσα έχασε η ελληνική κοινωνία την τελευταία εξαετία.

Η υπερφορολόγηση, η μείωση μισθών και συντάξεων, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η κατάργηση της μικρομεσαίας τάξης, είναι πολιτικές που προγραμματίστηκαν επιμελώς και εφαρμόστηκαν με θρησκευτική ευλάβεια. Όταν οι νεοφιλελεύθερες τακτικές έγιναν αντιληπτές από τον λαό, ανέλαβε να τελειώσει τη... δουλειά η αριστερά.

Η ελληνική κοινωνία είναι εδώ και χρόνια εγκλωβισμένη. Από τη μια η ψευδαίσθηση ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα προάγει πολιτικές ανακούφισης για τους χαμηλόμισθους και τους φορολογικά αδικημένους και από την άλλη μια αντιπολίτευση με ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις που όχι μόνο δεν συμπορεύεται με τον λαό αλλά αντίθετα σιγοντάρει την κυβέρνηση να τον αδικήσει ακόμη περισσότερο.

Από το 2010 και μετά όλες οι κυβερνήσεις στοχεύουν στην καθιέρωση των ολιγοπωλίων-μονοπωλίων και στη συγκέντρωση του παραγόμενου πλούτου σε πολυεθνικές και καρτέλ. Όλες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν καταδικαστικές για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους. Φτιάχνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα και αυτό το αποκαλούν σχέδιο διάσωσης.

Το Σωματείο Ιδ. Ταξί Ν. Λάρισας με τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη απεργία στις 4 Φεβρουαρίου ενώνει τη φωνή του, με όλους όσους αντιστέκονται στην εισφοροκαταιγίδα που έρχεται.

Αυτό που η κυβέρνηση βάφτισε «προσπάθεια διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος», για όλη την κοινωνία είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Οδηγεί στη φοροδιαφυγή και στην αύξηση της μαύρης εργασίας. Καθιερώνει τη φτωχοποίηση, πολλαπλασιάζει την ανεργία.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου μέσα από ειλικρινή διάλογο ώστε το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα να καταστεί μακροχρόνια βιώσιμο και να αποτελέσει πυλώνα κοινωνικής συνοχής και εργαλείο ανάπτυξης».

ΕΚΤΑΚΤΑ

Σημειώνεται πως για τα αυτοκίνητα ασφαλείας που θα εξυπηρετούν έκτακτα περιστατικά, οι συμπολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο των ταξί (2410 661414).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass