ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΛ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

«Μέτωπο» για το ασφαλιστικό με απεργίες

* Αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2016 0:19

 

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκεται ο Νομός Λάρισας στο πλαίσιο της πανελλήνιας απεργίας που εξήγγειλαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Για την απεργία και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων καλώντας τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 10.30 στην Κεντρική πλατεία συνέντευξη τύπου παρέθεσαν χθες ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Ε.Κ.Λ. κ. Τάσος Τσιαπλές και Πάρις Λιόλιος.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

«Καλούμε, τόνισαν τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ, όλους τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία, να δώσουν μαζικά και δυναμικά το «παρών» στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, απαιτώντας σαν μια γροθιά:

* Να αποσύρει τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον νόμο λαιμητόμο που τσακίζει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνει τις συντάξεις, τις παροχές υγείας, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων, για να παραδώσει ακόμα περισσότερο την ασφάλιση και την υγεία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

* Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με τον λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

* Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Έξω οι επιχειρήσεις από την ασφάλιση και την υγεία-πρόνοια.

* Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Στις 4 Φεβρουαρίου, κατέληξαν, πρέπει να στήσουμε το μεγάλο εργατικό-λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – Ε.Ε - μονοπωλίων και μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας».

ΤΟ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Εν τω μεταξύ σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ που διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η Ε.Γ. σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η ασφάλιση πλέον από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση και αναφέρει μεταξύ άλλων…

«Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά.

Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της συγκυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη. Το κουαρτέτο των δανειστών στις «διαπραγματεύσεις» θα αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις ως πρώτο βήμα, για να διασφαλίσει αυτό που έχει ψηφιστεί στο 3ο μνημόνιο, δηλαδή τη μετατροπή όλων των συντάξεων (νυν καταβαλλομένων και μελλοντικών) σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η συγκυβέρνηση, έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους , στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται, και εφόσον αντέχουν οικονομικά, να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν στοιχειώδεις παροχές υγείας ή στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης στα γεράματα. Η ασφάλιση από συλλογικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση, μετατρέπεται σε ατομική υποχρέωση».

* Ακόμα κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική απεργία απευθύνει και το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Λάρισας ζητώντας από όλους κοινό αγώνα.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου δηλώνουν ακόμα η Ένωση Υπαλλήλων Κράτησης Λάρισας αλλά και η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς.

Έτσι όπως ανακοινώνουν κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ακόμα δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή τόσο προς τα δικαστήρια – εκτός και εάν συντρέχει παρέλευση 12μηνου ή 18μηνου – όσο και προς τα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύονται με ασθενοφόρο.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ακόμα αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου κατέρχονται σε απεργία και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ,έτσι δεν θα εκδοθούν εφημερίδες και δεν θα μεταδοθούν τα δελτία ειδήσεων.

Για την απεργία των δημοσιογράφων η ΠΟΕΣΥ εξηγεί γιατί η κινητοποίηση πραγματοποιείται μια ημέρα νωρίτερα και αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε τη συμμετοχή των Ενώσεων-μελών της στην προκηρυχθείσα για τις 4 Φεβρουαρίου 2016 24ωρη γενική απεργία.

Κατόπιν αιτήματος της ΓΣΕΕ, η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, από τις 06.00 έως την ίδια ώρα της επομένης, προκειμένου να καλυφθούν –όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα- τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου.

Απεργούμε συντασσόμενοι με όλους τους εργαζόμενους, απαιτώντας:

* Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

* Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλουν στην επιτυχή διοργάνωση της απεργίας και τους συναδέλφους να μετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass