ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τιμούν με πίστη τις θρησκευτικές παραδόσεις

* Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2016 0:44

Αναλλοίωτη παραμένει στον χρόνο και υιοθετείται από κάθε γενιά των προσφύγων που ήρθαν από την Ανατολική Ρωμυλία στη Λάρισα, η θρησκευτική παράδοση πραγματοποίησης πλούσιων εκδηλώσεων για τον Αγιο Τρύφωνα τον Μεγαλομάρτυρα.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή μεταξύ όλων των άλλων, για τους κατοίκους της Φιλιππούπολης την οποία τιμούν μεγαλοπρεπώς κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν χθες, στο παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, που χτίστηκε από δωρεές των κατοίκων της Φιλιππούπολης και βρίσκεται στην περιοχή Μεγάλο Λιβάδι της συνοικίας, σε έκταση που παραχωρήθηκε από τους δικαιούχους της διανομής γης και που χρησίμευε ως χώρος ύδρευσης και τροφής των ζωντανών, αλλά και άρδευσης γεωργικών καλλιεργειών των πρώτων προσφύγων που ασχολήθηκαν με τη γη και την κτηνοτροφία.

Ειδικότερα χθες, Κυριακή το απόγευμα, τελέσθηκε εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Λάρισας, π. Αχιλλίου και ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις οποίες οργάνωσε η Εξωραϊστική – Μορφωτική Λέσχη και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαχανοπαραγωγών, στον χώρο του ιερού ναού.

Σήμερα ανήμερα της γιορτής του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία και αγιασμός στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Φιλιππούπολης και ειδικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

7.30 – 10.30: Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Λαρίσης, λειτουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, όπου θα διαβαστούν και οι ευχές του Αγίου Τρύφωνα για τους αγρούς και τα αμπέλια. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΞΩΚΛΗΣΙ

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Επίσης πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα το εξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνα που βρίσκεται στο 2ο χλμ. στον δρόμο Αμπελώνα-Γιάννουλης και συγκεκριμένα το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Το θείο λόγο θα κηρύξει ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνα πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Φωκίδης.

Στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση του Αγίου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα εκτεθεί για προσκύνηση και αγιασμό των πιστών τμήμα του λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος που φυλάσσεται στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμπελώνα. Παρακαλούνται οι πιστοί να συμμετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass