ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ:

Κατήχηση με ζήλο και φόβο Θεού

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2016 0:29

Σε πανηγυρικό κλίμα ευλογήθηκε η πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, πριν λίγες μέρες, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.

Προ της ευλογίας της αγιοβασιλόπιτας ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μίλησε για την αξιοποίηση του χρόνου στη ζωή μας, για τον τρόπο με τον οποίο κατηχείται και καθοδηγείται ένας νέος άνθρωπος σήμερα και για το πώς ο σύγχρονος άνθρωπος διερχόμενος μέσα από πολλά εγκόσμια εμπόδια και κοσμικές αφορμές, αξιώνεται να φτάσει σε ύψη αρετής και κυρίως Θεογνωσίας. Στη συνέχεια εξήρε τον ζήλο των κατηχητών της τοπικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους υπευθύνους του Φροντιστηρίου, Κωνσταντίνο Τσιουμπέκα και Νικολέτα Παπαγεωργίου για την υπεύθυνη διακονία τους στο Φροντιστήριο και κάλεσε τους υποψηφίους κατηχητές και τις κατηχήτριες να εργασθούν με φόβο Θεού και θείο ζήλο στον άγιο χώρο της κατηχήσεως των παιδιών. Με την ευλογία της πίτας τους, οι υποψήφιοι κατηχητές μικροί και μεγάλοι, έψαλαν εορταστικά κάλαντα και άσματα, ευχαριστώντας τον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο για την ομιλία και την ευλογία του, αλλά και για το γεγονός ότι το Φροντιστήριο αυτό των Κατηχητών δίνει την ευκαιρία για ένατη συνεχή χρονιά που λειτουργεί, να καλλιεργηθούν ανθρώπινες ψυχές, που στη συνέχεια θα διδάξουν τις αλήθειες της πίστεώς μας, την αυθεντικότητα του βιώματος της Εκκλησίας και ρήματα ζωής αιωνίου και αφθάρτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass