Πανήγυρη στη Νέα Σμύρνη για τον Ιωάννη τον Ρώσο

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:31

 

Θρησκευτική πανήγυρη στη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης το 1453, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, με πρωτοβουλία της Εταιρίας Καππαδοκικών Σπουδών και με τις ευλογίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

Τρίτη 26 Μαΐου ώρα 7μ.μ. :Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, Παράκληση και εν συνεχεία η διανομή του φαγητού «Μαντί» με το οποίο θαυματούργησε ο Όσιος Ιωάννης. Τετάρτη 27 Μαΐου, ώρα 7π.μ.: Όρθρος - Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των πεσόντων από της Αλώσεως της Πόλεως έως και της Μικρασιατικής καταστροφής και των κεκοιμημένων μελών του σωματείου. Τετάρτη 27 Μαΐου ώρα 7μ.μ.: Εσπερινός με αρτοκλασία, εγκώμια του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και παράκληση. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα τεθούν σε προσκύνηση το ιερό λείψανο και η θαυματουργή εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, κειμήλια που μεταφέρθηκαν από την Καππαδοκία.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Πανηγυρίζει την Τετάρτη 27 Μαΐου το ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου της οδού Ερετρίας στη Λάρισας, της ενορίας Αγίου Γεωργίου, προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Τρίτη 26 Μαΐου στις 7. 30 μ.μ. Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Τετάρτη 27 Μαΐου στις 7- 10 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία. Στις 7. 30 μ. μ. μεθέορτος εσπερινός, ιερά παράκληση και το ύψωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Το σκουφάκι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου θα παραμείνει εντός του παρεκκλησίου από την Τρίτη το απόγευμα, έως και την Τετάρτη το βράδυ, για ευλογία των πιστών. (Αστική συγκοινωνία Νο 4 στάση Καραγάτση και Ψυχάρη).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass