ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Να παραδεχθεί η κυβέρνηση ότι είπε ψέματα στους αγρότες»

* Όσον αφορά στη μεταναστευτική πολιτική, πρότεινε πίεση στην Τουρκία «να μην αφήνει ανθρώπους να πέφτουνε στα νερά και να πνίγονται»

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2016 20:45

«Να παραδεχθεί η κυβέρνηση ότι είπε ψέματα στους αγρότες…», ζήτησε χθες, από την καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, τη Λάρισα, όπου βρέθηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού», κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Η επίσκεψή του, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του με στελέχη και φίλους του κόμματος, ενόψει του πανελλήνιου συνεδρίου του «Ποταμιού», που θα γίνει στην Αθήνα, ένα συνέδριο που όπως τόνισε: «Θα είναι όλα ανοιχτά, ακόμη κι αν κάποιος θέλει να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός ή για γραμματέας…».

Σε δηλώσεις του, σε δημοσιογράφους, υποστήριξε, πως: «Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης είναι η ανικανότητά της» και της καταλόγισε δύο λάθη: «Πρώτον πιστεύει ότι οι αγρότες είναι μικρά παιδιά και μπορεί να τους λέει ψέματα. Πρέπει να τους πει την αλήθεια, να πει ότι αυτά που τους υποσχέθηκε δεν μπορεί να γίνουν και να τους πει τι επιτέλους μπορεί να γίνει.

Το δεύτερο λάθος της, είναι ότι αντιγράφει το παρελθόν.

Τα λάθη που έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το μεταναστευτικό. Κάνει τα ίδια».

Συγκεκριμένα για τους αγρότες και το ασφαλιστικό, συμπλήρωσε: «Οι αγρότες σήμερα δεν αρνούνται να φορολογηθούν, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να μην τους γονατίζει, να μην καταστρέφει την παραγωγή τους. Εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, προς όφελος των πολλών αγροτών, των πολλών ατόμων που παράγουν, οι οποίες απομονώνουν αυτούς τους λίγους που νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν να εισπράττουν χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην ελληνική κοινωνία. Μιλάμε για ομάδες παραγωγών με φορολογία 13%, μιλάμε για μια ελάφρυνση του μικρού αγρότη που θα υπολογίζονται και τα μέλη της οικογένειάς του.

Η δικιά μας πρόταση είναι μια δίκαιη πρόταση, που συνδυάζει το κέρδος του αγρότη με αυτά που θα πληρώσει στο κράτος.

Η κυβέρνηση την πετάει στο καλάθι των αχρήστων. Η δικιά της όμως πιθανόν ν’ απορριφθεί από την Ευρώπη, γιατί είναι μια τσαπατσούλικη και νεφελώδης πρόταση, που δεν έχει διέξοδο.

Τους είπα, ότι αυτή τη στιγμή οι αγρότες είναι στον δρόμο, ψάχνουμε εναγωνίως κάποια χρήματα και είναι απλά τα πράγματα, καθώς αν ψηφίσει η Βουλή την κατάργηση του νόμου Τσοχατζόπουλου, του 1985, που μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες, θα κερδίζαμε από 120 ως 140 εκατομμύρια ευρώ. Δεν δέχεται όμως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ».

Ο κ. Θεοδωράκης, όσον αφορά στο μεταναστευτικό, υποστήριξε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, «να μην αφήνει ανθρώπους να πέφτουνε στα νερά και να πνίγονται», προτείνοντας: «Να υπάρξει μια διακομματική πίεση στην Ευρώπη, που με τη σειρά της θα πιέσει την Τουρκία, σε μια κατεύθυνση ευθύνης της, απέναντι σε αυτό.

Δεν μπορούμε στην Ελλάδα να γίνουμε δεσμοφύλακες και αποθήκη, εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών.

Οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να φεύγουν με τα πλοία της «Φρόντεξ» εντός 48 ωρών και οι πρόσφυγες να παίρνουν την ευρωπαϊκή όχι την ελληνική ιθαγένεια».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αισιόδοξος, για την πορεία του «Ποταμιού», εμφανίστηκε ο κ. Θεοδωράκης, χωρίς να αποκλείει και θέμα αλλαγής ηγεσίας, αν ζητηθεί στο συνέδριο, καταθέτοντας τα εξής: «Εχουμε πολλά περιθώρια να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι έχει ανάγκη από μια γνήσια μεταρρυθμιστική δύναμη. Το Ποτάμι εμφανίστηκε πριν δυο χρόνια έχοντας μια μεγάλη μεταρρυθμιστική ατζέντα. Από αυτά που εμείς προτείνουμε, κάποια κλέβει ο Μητσοτάκης, κάποια προσπαθεί να κλέψει ο Τσίπρας, κάποια κλέβει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο γεννήτορας των μεταρρυθμίσεων παραμένει το Ποτάμι. Και το Ποτάμι πρέπει να είναι δυνατό στην επόμενη Βούλη. Πιστεύω ότι μέχρι τότε ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει ότι το Ποτάμι είναι απαραίτητο, είναι χρήσιμος παράγοντας για να έχουμε μια άλλη χώρα.

Υπάρχουν προτάσεις, να κοιτάξουμε το μέλλον μας ως ένας συμμαχικός χώρος με τη φιλελεύθερη παράταση, και άλλοι προτείνουν με μια αριστερή… Εμείς λέμε ότι οι προτάσεις μας απευθύνονται σε όλους».

Να σημειωθεί ότι τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο Λαρισαίος βουλευτής του Ποταμιού, κ. Κ. Μπαργιώτας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass