Μ. Χαρακόπουλος: Το Ολοκαύτωμα ματωμένο σύμβολο για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις!

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2016 16:35

 

«Η επιβολή πολιτικών που ενισχύουν τις διακρίσεις, από κυβερνήσεις που τρέμουν μπροστά στην άνοδο λαϊκιστικών, ξενοφοβικών, έως και φιλοναζιστικών μορφωμάτων, δείχνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή, που τα ’‘τέρατα’’, που θεωρούσαμε νεκρά, έχουν αρχίσει και πάλι να ξυπνούν. Γι’ αυτό και απαιτείται η κινητοποίηση όλων όσων πιστεύουν στις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ώστε να αναστρέψουμε τώρα, που είναι ακόμη σχετικά νωρίς, κάθε παρέκκλιση που ακυρώνει αυτές τις αρχές. Κι αυτός είναι ο σημαντικότερος φόρος τιμής στους μάρτυρες του Ολοκαυτώματος!». Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμά του ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Μώρις Μαγρίζο, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στις εκδηλώσεις, αναφέρει ακόμη στο μήνυμά του ότι «η Γενοκτονία των Εβραίων θα παραμείνει ένα ανεξίτηλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αλλά και ένα ματωμένο σύμβολο για όσους πιστεύουν και αγωνίζονται για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, που προέρχονται από θρησκευτική, εθνική ή όποια άλλη ταυτότητα». Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «σήμερα, λοιπόν, οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε όσους μαρτύρησαν και χάθηκαν, ως θύματα ενός αρρωστημένου σχεδίου. Και πάνω από όλα να αντλούμε τα απαραίτητα διδάγματα για να μην ξαναζήσουμε, με την οποιαδήποτε μορφή τους, ανάλογα γεγονότα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass