ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ 100 ΕΥΡΩ

Φίμωσαν και λήστεψαν 87χρονη

* Ανυπεράσπιστοι ηλικιωμένοι γίνονται εύκολα θύματα στην αφύλακτη περιφέρεια αφού το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνεται στην καταγραφή πλασματικών «στόχων» πάταξης της εγκληματικότητας

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2016 0:04

 

Μια 87χρονη ηλικιωμένη, αυτή τη φορά στν Σταυρό Φαρσάλων, έπεσε θύμα ληστών. Οι τέσσερις άνδρες, νεαρής ηλικίας σύμφωνα με μαρτυρία, έπιασαν στον ύπνο την 87χρονη αφού εισέβαλαν στις 5.30 τα ξημερώματα στο σπίτι που ζει μόνη της και, καθηλώνοντάς τη στο κρεβάτι, έκλεψαν τα λιγοστά χρήματα που είχε (100 ευρώ) και έναν χρυσό σταυρό.

Φεύγοντας, της έδεσαν τα χέρια με αυτοκόλλητη ταινία και τη φίμωσαν για να μην καλέσει σε βοήθεια, με την ανήμπορη 87χρονη να ζει τον τρόμο. Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στο νομό. Οι ηλικιωμένοι είναι τα εύκολα θύματα στην αφύλακτη περιφέρεια από την ΕΛ.ΑΣ., το Αρχηγείο της οποίας παραμένει επικεντρωμένο στην καταγραφή πλασματικών «στόχων» πάταξης της εγκληματικότητας, παραβλέποντας τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών για προστασία.

«Σπαταλώντας» προσωπικό σε αλλότρια καθήκοντα και σε «ανούσιες» διαταγές, το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιφέρεια οξύνεται από τις ελλείψεις προσωπικού και μέσων με τους πολίτες και δη τους ηλικιωμένους, να ζούνε με τον φόβο.

Οι τέσσερις νεαροί δράστες – έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους – επέλεξαν να δράσουν χθες στο δημοτικό διαμέρισμα Σταυρού, λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Φάρσαλα, προς Καρδίτσα, εισβάλλοντας στο σπίτι της 87χρονης στις 5.30 τα ξημερώματα ενώ αυτή κοιμόταν. Ο ένας δράστης αιφνιδίασε τη γυναίκα και με τα χέρια του, την καθήλωσε στο κρεβάτι της πάνω από τα κλινοσκεπάσματα. Έτσι οι άλλοι τρεις δράστες, ελεύθεροι, έκαναν άνω – κάτω το σπίτι της ηλικιωμένης αναζητώντας χρήματα και χρυσαφικά, για να κλέψουν τελικά τα 100 ευρώ που είχε η ηλικιωμένη, όπως και έναν χρυσό σταυρό.

Φεύγοντας οι δράστες, για να καταφέρουν να απομακρυνθούν, έδεσαν τα χέρια της γυναίκας με αυτοκόλλητη ταινία και παράλληλα της έκλεισαν το στόμα. Μετά από αρκετή ώρα η 87χρονη κατάφερε να απελευθερωθεί και προσέτρεξε σε σπίτι γειτόνων από το οποίο κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ., με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να αναζητεί τους δράστες.

Β.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass