Ειδικότερα, πρόκειται για ένα κεφάλαιο ύψους 25.000 δολαρίων που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση αφορούσε τη χώρα μας και είχε τον τίτλο: «Ενδυνάμωση των προσφύγων της LGBTQIA+ κοινότητας στην Ελλάδα».
Στην περιγραφή του προγράμματος, το οποίο «έκοψε» ο μεγιστάνας και το επιτελείο του, αναφέρεται πως σκοπός του προγράμματος ήταν να προσφέρει «υλική, νομική και ψυχολογική υποστήριξη σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες της LGBTQIA+ κοινότητας, αλλά και ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα που αντιμετωπίζει η LGBTQIA+ κοινότητα».
Ο ίδιος ο Μασκ, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ότι «υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις», παραθέτοντας ανάρτηση του χρήστη «Libs of TikTok» με φωτογραφία της ελληνικής σημαίας και της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μέσω της οποίας διατύπωνε το εξής ερώτημα: «Γιατί χρηματοδοτούμε τέτοια σκουπίδια;».
Τα συγχαρητήρια ευρωβουλευτή
Την ανάρτηση του Έλον Μασκ σχολίασε κι ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον μεγιστάνα, ζητώντας του να ερευνήσει κεφάλαια τα οποία έχουν διοχετευθεί από την FEMA (Federal Emergency Management Agency) προς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη χώρα μας και τα οποία, σύμφωνα με την επιστολή του, «κατασπαταλούνται για τη στέγαση σε πολυτελή ξενοδοχεία παράνομων μεταναστών».
Ωστόσο, μπορεί ο κ. Φραγκούλης, αλλά κι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος, να πανηγυρίζουν και να συγχαίρουν τον Έλον Μασκ για τη συγκεκριμένη κίνηση, όμως το συγκεκριμένο κονδύλιο δεν αφορούσε τη στέγαση αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών.