ΙΣΡΑΗΛ: Ποινική έρευνα σε βάρος της συζύγου του Νετανιάχου

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2025 8:31

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Μια ποινική έρευνα «έχει ξεκινήσει σε βάρος της Σάρα Νετανιάχου», συζύγου του πρωθυπουργού του Ισραήλ, έγινε γνωστό από την εισαγγελία του Ισραήλ σε μία επιστολή που εστάλη χθες σε μία βουλευτή της αντιπολίτευσης, που είχε ζητήσει την άσκηση διώξεων.

Η Εισαγγελία δε διευκρινίζει τη φύση της υπόθεσης σε βάρος της Νετανιάχου, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ. Όμως, αυτή η βουλευτίνα του Εργατικού Κόμματος, η Ναάμα Λαζίμι, την κατηγορεί για απόπειρα δωροδοκίας μάρτυρα στη δίκη για διαφθορά του συζύγου της, έπειτα από μια δημοσιογραφική έρευνα που προβλήθηκε τον Δεκέμβριο από ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Αυτή «η γνωστοποίηση (...) είναι σημαντική για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το δικαστικό σύστημα και το κράτος Δικαίου», έγραψε λίγο μετά σε μήνυμά της στο Χ η Λαζίμι. «Δεν θα σιωπήσω, δεν θα υποκύψω και δεν θα επιτρέψω αυτή η υπόθεση να θαφτεί. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, θα φροντίσουμε αυτό να γίνει».
Η βουλευτής έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή της προς τη δικαιοσύνη, έπειτα από μια έρευνα της ερευνητικής εκπομπής Ouvda στο τηλεοπτικό δίκτυο 12, όπου επιβεβαιωνόταν ότι η σύζυγος του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε επιχειρήσει να εκφοβίσει έναν μάρτυρα στη δική του συζύγου της.
Σε αυτήν την εκπομπή, παρουσιάστηκε ηχητικό υλικό όπου φέρεται να ακούγεται η Νετανιάχου ενώ ζητά από τη βοηθό του συζύγου της, η οποία έκτοτε πέθανε, να παρενοχλήσει και να πραγματοποιήσει αρνητική εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον αντιπάλων του συζύγου της και κυρίως σε βάρος της Χάντα Κλέιν, μίας εκ των βασικών μαρτύρων της δίκης σε βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης κατέθεσε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της δίκης του για διαφθορά. Χαρακτήρισε «γελοίες» τις κατηγορίες σε βάρος του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass