Βεβηλώθηκε ο τάφος του Ζαν Μαρί Λεπέν

*ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2025 8:01

ΠΑΡΙΣΙ
Βεβηλώθηκε ο τάφος του Ζαν-Μαρί Λεπέν στο νεκροταφείο του Λα Τρινιτέ-σιρ-Μερ στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
“Ο τάφος πραγματικά καταστράφηκε, πιθανότατα με βαριοπούλες, χθες το βράδυ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζιλ Πενέλ, ευρωβουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Εθνικός Συναγερμός», καταγγέλλοντας μια “ειδεχθή”, “επαίσχυντη και ποταπή” πράξη.

Ο Λεπέν, ο άνθρωπος που έβγαλε τη γαλλική ακροδεξιά από το περιθώριο, πέθανε από φυσικά αίτια στις 7 Ιανουαρίου σε ηλικία 96 ετών.
Ίδρυσε το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο, που μετονομάστηκε σε Εθνικός Συναγερμός και ηγέτιδά του σήμερα είναι η κόρη του, η Μαρίν Λεπέν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass