Xωρίς ρεύμα η μισή Κούβα

*ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2024 8:41

ΑΒΑΝΑ
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει σχεδόν το μισό νησί της Κούβας, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε μπλακάουτ, λόγω των ελλείψεων σε καύσιμα και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ηλεκτρισμού της Κούβας, υπάρχει έλλειμμα της τάξης των 1.600 μεγαβάτ, ενώ η ζήτηση πλησίαζε τα 3.200 μεγαβάτ το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να μείνουν εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς φως και χωρίς κλιματισμό (ανεμιστήρες ή μηχανήματα) καθώς έπεφτε η νύχτα.
Σε τμήματα της Αβάνας σημειώθηκαν διαλείπουσες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ορισμένες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Πινάρ ντελ Ρίο, όπου παράγονται αγροτικά προϊόντα και καπνός, έμειναν χωρίς ρεύμα για μεγάλο μέρος της νύχτας.
Η κατάσταση είχε βελτιωθεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι σχεδόν ένα τρίτο του νησιού θα είχε ξανά διακοπές καθώς πλησίαζε η ώρα αιχμής όσον αφορά τη ζήτηση μέσα στην ημέρα.
Το πρόβλημα οφείλεται στην παλαιότητα και κακή κατάσταση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής που καίνε πετρέλαιο και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση της χώρας, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, να εξασφαλίσει επαρκή καύσιμα από τη διεθνή αγορά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass