ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης δύο μήνες μετά τις εκλογές

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2024 9:20

ΚΑΡΑΚΑΣ
Μικρές ομάδες υποστηρικτών της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Βενεζουέλας, ζητώντας την αποχώρηση του προέδρου Ν. Μαδούρο από την εξουσία, δύο μήνες μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του.

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μ.Κ. Ματσάδο, η οποία κρύβεται αφότου κατήγγειλε εκλογική νοθεία, κάλεσε τους Βενεζουελάνους να οργανώσουν διαδηλώσεις σε γειτονιές, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την επανεκλογή Μαδούρο στον προεδρικό θώκο. «Κινδυνεύει η ελευθερία στη Βενεζουέλα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο συνταγματάρχης ε.α. Ιδ. Βαλέρο, ο οποίος συμμετείχε σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
«Σήμερα, ο λαός μας φοβάται να βγει στους δρόμους, γιατί υπάρχει μαζική καταστολή», συμπλήρωσε. Εξήγησε ότι αυτή η νέα φάση των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης, με συγκεντρώσεις ανά γειτονιά, αποσκοπεί στο να περιοριστεί ο κίνδυνος «βίαιης καταστολής» τους, όπως έγινε με τις ογκώδεις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις εκλογές της 28ης Ιουλίου. Εκείνη την περίοδο σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, 192 τραυματίστηκαν και περίπου 2.400 συνελήφθησαν, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Ο Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η εκλογική νίκη επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 22 Αυγούστου, ανακηρύχθηκε νικητής με 52% των ψήφων από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, το οποίο ωστόσο δεν δημοσιοποίησε αναλυτικά αποτελέσματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass