Νεκρός διοικητής της μονάδας drones της Χεζμπολάχ από ισραηλινά πυρά

* ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 8:10

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Νεκρός είναι ο επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές ασφαλείας.

Νωρίτερα, το Ισραήλ είχε προχωρήσει σε στοχευμένο πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού.
«Το ισραηλινό πλήγμα στόχευε τον διοικητή της μονάδας των drones, Μοχάμαντ Σουρούρ ή Αμπου Σάλεχ», είπε πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Το Ισραήλ, νωρίτερα, είχε αναφέρει ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Στο μεταξύ περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι που έφυγαν για να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο έχουν εισέλθει στη Συρία από τη Δευτέρα, δήλωσαν συριακές πηγές ασφαλείας.
«Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εισήλθαν μέσω του συνοριακού περάσματος της Τζντεϊντάτ Γιαμπούς στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών και μέχρι χθες το πρωί είναι περισσότεροι από 6.000 Λιβανέζοι και περίπου 15.000 Σύροι», διευκρίνισε μία πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Δεύτερη πηγή δήλωσε πως 1.000 Λιβανέζοι και 500 Σύροι διέσχισαν ένα άλλο σημείο διέλευσης, αυτό της Τζουσίγια.
«Χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων αραβικών κρατών, των χωρών της G7 και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιθυμούν την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν.
Ερωτηθείς σχετικά με την απόρριψη από το Ισραήλ μιας πρότασης κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, είπε: «Ο κόσμος μιλάει ξεκάθαρα για όλες σχεδόν τις χώρες-κλειδιά στην Ευρώπη και στην περιοχή για την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μεσολαβούν σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ για συμφωνία με στόχο βραχυπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός –τριών εβδομάδων– σε ακόμα μία προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν, να αποτραπεί ευρύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι εξέφρασε νωρίτερα την ελπίδα ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα κατάπαυση του πυρός για να τερματιστούν οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, που έχουν κλονίσει τη χώρα του και έχουν εγείρει φόβους για χερσαία εισβολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass