ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΜΠΟΡΙΣ»: Στους 16 οι νεκροί στην Κεντρική Ευρώπη

«ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2024 8:01

ΠΡΑΓΑ

Αυξήθηκε ο απολογισμός των θυμάτων της κακοκαιρίας «Μπόρις», που πλήττει την Κεντρική Ευρώπη με ισχυρές βροχές και πλημμύρες. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πολλοί αγνοούνται και οι πληγείσες χώρες, Τσεχία, Πολωνία και Αυστρία φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Στην Τσεχία, η αστυνομία ανακοίνωσε τον θάνατο μιας γυναίκας που παρασύρθηκε από ρέμα που ξεχείλισε κοντά στην πόλη Μπρουντάλ, όπου εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμη επτά άνθρωποι.

Στην Αυστρία, δύο άνδρες ηλικίας 70 και 80 ετών πνίγηκαν αφού παγιδεύτηκαν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων ενώ βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους, στις πόλεις Μπουεϊμκίρτσεν και Σάιερντορφ, ενώ στην Πολωνία ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανήλθε σε έξι: ένας χειρουργός που επέστρεφε από το νοσοκομείο πνίγηκε στην πόλη Νίσα στα νοτιοδυτικά και τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πόλεις Μπιέσκοπ-Μπιάφα και Λέντεκ-Ζντροτζ.
«ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ»
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους σε περιοχές της Αυστρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας, με τις αρχές να μιλούν για «καταστροφή επικών διαστάσεων». Στη Ρουμανία, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο, καθώς και ένας στην Πολωνία και ένας πυροσβέστης στην Αυστρία. Οι κυβερνήσεις των πληγεισών χωρών βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να επιταχύνει την οικονομική και άλλη υποστήριξη στα θύματα, ενώ ο Ούγγρος ομόλογός του, Βίκτορ Ορμπαν, ακύρωσε όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις του. Στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, γίνεται προσπάθεια να αποτραπούν σοβαρές πλημμύρες καθώς ανεβαίνει η στάθμη του Δούναβη, όπως και στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Ο Αυστριακός καγκελάριος, Καρλ Νεχάμερ, κήρυξε τη Νότια Αυστρία σε «κατάσταση φυσικής καταστροφής». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις πλημμύρες και είπε ότι η Ε.Ε. θα παράσχει υποστήριξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass