ΤΟΥΡΚΙΑ: Η Χαμάς χαιρέτισε την πυραυλική επίθεση των Χούθι

*Το κίνημα επιθυμεί μια “κοινή παλαιστινιακή διοίκηση” στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο *Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για σκληρά αντίποινα

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2024 8:11

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς χαιρέτισε χθες την πυραυλική επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο Ισραήλ, λέγοντας ότι αυτό δείχνει ότι “ακόμη και οι δυνατότητες του Ισραήλ έχουν όρια και η πιθανότητα να αναπτυχθεί αντίσταση εναντίον της σιωνιστικής οντότητας είναι μια σοβαρή και αληθινή πιθανότητα, όχι φαντασιοπληξία”.

Ο πύραυλος των Χούθι, ο οποίος έπεσε χθες στο κεντρικό Ισραήλ χωρίς να προκαλέσει θύματα, είναι “ένα μήνυμα προς ολόκληρη την περιοχή ότι το Ισραήλ δεν είναι μια οντότητα στο απυρόβλητο (...)”, δήλωσε ο Οσάμα Χαμντάν σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο αξιωματούχος της Χαμάς είπε επίσης ότι το κίνημά του επιθυμεί μια «κοινή παλαιστινιακή διοίκηση» της Λωρίδας της Γάζας στο τέλος του πολέμου με το Ισραήλ.
«Η επόμενη κυβέρνηση στη Γάζα πρέπει να είναι μια κοινή παλαιστινιακή κυβέρνηση (...) Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι η επόμενη μέρα πρέπει να είναι παλαιστινιακή», δήλωσε ο Χαμντάν.
Η οργάνωση έχει άφθονους πόρους για να συνεχίσει να μάχεται κατά του Ισραήλ παρά τις απώλειες που έχει υποστεί κατά τους 11 μήνες και πλέον πολέμου στη Γάζα, είπε ο ίδιος. “Η αντίσταση έχει μεγάλη δυνατότητα να συνεχιστεί. Υπήρξαν μάρτυρες και υπήρξαν θυσίες...αλλά σε αντάλλαγμα υπήρξε η συγκέντρωση εμπειριών και η στρατολόγηση νέων γενεών στην αντίσταση”.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
ΤΟΥΣ ΧΟΥΘΙ
Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε χθες τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης για αντίποινα μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση για πυραυλική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ.
«Σήμερα το πρωί, οι Χούθι εκτόξευσαν έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους από την Υεμένη στο έδαφός μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν (...) ότι θα πληρώνουν βαρύ τίμημα κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας βλάψουν”, είπε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Τέλος ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι τρεις όμηροι που έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα τον Νοέμβριο «πιθανόν» να σκοτώθηκαν από ισραηλινό χτύπημα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου τους.
«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι οι τρεις σκοτώθηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή του στρατού... στις 10 Νοεμβρίου 2023», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.
Το Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς των στρατιωτών Νικ Μπέιζερ και Ρον Σέρμαν και του Γαλλοϊσραηλινού Ελιά Τολεντανό τον Δεκέμβριο στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κρατήθηκαν όμηροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass