Θα πάω στη Γάζα και μετά στην Ιερουσαλήμ

Δήλωσε στην τουρκική εθνοσυνέλευση ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς * Κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να κάνει το ανθρωπιστικό της καθήκον * Αρχισαν στην Ντόχα διαπραγματεύσεις εκεχειρίας

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 7:20

ΑΓΚΥΡΑ
Στην έκτακτη ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της τουρκικής εθνοσυνέλευσης μίλησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος βρίσκεται από προχθές στην Αγκυρα.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων, ότι θα πάει στη Γάζα και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ.
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι η ζωή μου, η ζωή μας δεν είναι πιο πολύτιμη από τη ζωή ενός μικρού παιδιού στη Γάζα» είπε ο Μαχμούντ Αμπάς, για να προσθέσει: «Αποφάσισα να πάω στη Γάζα μαζί με όλους τους αδελφούς μου στην παλαιστινιακή ηγεσία». Στη συνέχεια, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ανέφερε: «Θα το κάνω και μιλάω εδώ από ένα διεθνές βήμα και καλώ τους ηγέτες όλων των αραβικών και ισλαμικών χωρών και τους αξιωματούχους του ΟΗΕ να κάνουν όλοι μαζί αυτό το ανθρωπιστικό καθήκον. Λέμε ας το κάνουμε αυτό για χάρη της ειρήνης και για να πάψουν οι δικαιολογίες για την κατοχή, αν ο στόχος μας είναι η ειρήνη και η σταθερότητα για όλους. Στο ίδιο πλαίσιο, καλώ το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΟΗΕ, των οποίων 80 ψηφίσματα δεν έχουν εφαρμοστεί και θα ήθελα να πω ότι μετά τη Γάζα, Θεού θέλοντος, θα κατευθυνθώ στην Ιερουσαλήμ. Θα πάω στην αιώνια πρωτεύουσά μας».
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΧΑ
Εν τω μεταξύ στην Ντόχα του Κατάρ, ξεκίνησε η νέα προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός, με συνομιλίες που στοχεύουν στην επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα και συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος με γνώση των διαπραγματεύσεων.
Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχει στον νέο γύρο συνομιλιών μαζί με τους εταίρους του από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.
Οι διαπραγματεύσεις χαρακτηρίζονται ως το «τελικό στάδιο» προσπάθειας τερματισμού της σύγκρουσης – πρόκειται να επαναληφθούν , καθώς οι τοπικές υγειονομικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ξεπέρασε τις 40.000.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι διαμεσολαβητές εταίροι Αίγυπτος και Κατάρ θα πλαισιωθούν από Ισραηλινούς αντιπροσώπους στην πρωτεύουσα του Κατάρ, αλλά η Χαμάς δεν θα παρευρεθεί, επιβεβαίωσε στην Washington Post την Τετάρτη ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της ομάδας.
Αυτές είναι οι πρώτες ουσιαστικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία του βασικού μέλους της διαπραγματευτικής ομάδας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, σε ταξίδι του στην Τεχεράνη τον περασμένο μήνα. Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τον ρόλο του στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς – αν και είπε σε Αμερικανούς αξιωματούχους αμέσως μετά ότι ήταν υπεύθυνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass