Ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

ΝΕΚΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΑΠΟ DRONE

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 8:11

ΒΗΡΥΤΟΣ
Επίθεση με drone πραγματοποίησε το Ισραήλ στην πόλη της Σιδώνας στον Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί στέλεχος της Χαμάς. Σύμφωνα με τα λιβανικά ΜΜΕ, η επίθεση έγινε με δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από drone και χτύπησαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Νεκρός, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, είναι ο υπεύθυνος για την ασφάλεια στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Αΐν αλ-Χίλουε, Σάμερ Αλ-Χατζ. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό πρακτορείο al-Arabiya και λιβανικά ΜΜΕ, στόχος της επίθεσης ήταν ο Αλ-Χατζ. Ο δεύτερος επιβάτης, ο σωματοφύλακάς του, είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ΝΝΑ, αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμη δύο τραυματίες, δύο απλοί πολίτες.
«Ένα ισραηλινό χτύπημα στόχευσε έναν αξιωματούχο ασφαλείας του κινήματος της Χαμάς από το στρατόπεδο Αΐν αλ-Χίλουε, ενώ βρισκόταν μέσα στο όχημά του στην πόλη της Σιδώνας», λέει η πηγή, υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, διασώστες ανέσυραν από το αυτοκίνητο ένα απανθρακωμένο σώμα, ενώ στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή.
Τα λιβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και οι δύο επιβάτες του οχήματος είναι νεκροί και σύμφωνα με το πρακτορείο Annahar ήταν μέλη της Χαμάς.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
Αυτή η επίθεση μπορεί να προκαλέσει νέα εμπλοκή στις προσπάθειες για εκεχείρια.
Έγινε λίγες ώρες μετά αφότου Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ, οι χώρες-μεσολαβητές για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, απηύθυναν έκκληση στη Χαμάς και το Ισραήλ να καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να γίνει ανταλλαγή των ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους και να φτάσει χωρίς εμπόδια ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους του θύλακα. Το Ισραήλ έχει ήδη δηλώσει ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στη διαπραγμάτευση, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 15 Αυγούστου, είτε στο Κατάρ είτε στην Αίγυπτο.
Ο φόβος κλιμάκωσης του πολέμου είναι εξαιρετικά μεγάλος, καθώς Ιράν και Χεζμπολάχ έχουν απειλήσει με αντίποινα το Ισραήλ, για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και του Νο2 της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ. Τεχεράνη και Χεζμπολάχ αναμένεται να πλήξουν το Ισραήλ, είτε συντονισμένα είτε κατά μόνας, και από την αρχή της εβδομάδας έχει αυξηθεί η διπλωματική πίεση προς όλες τις πλευρές ώστε να αποφευχθεί επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass