ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: Ασυνήθιστα υψηλή η κυκλοφορία του

ΕΩΣ 20 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2024 8:41

ΓΕΝΕΥΗ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες ότι η κυκλοφορία του ιού που προκαλεί την Covid-19 αυξάνεται σε όλες τις χώρες, ενώ παρατηρείται «ανησυχητική μείωση» της εμβολιαστικής κάλυψης.

«Ο ιός κυκλοφορεί σε όλες τις χώρες», δήλωσε η διευθύντρια του ΠΟΥ για την πρόληψη και την προετοιμασία για επιδημίες και πανδημίες Μαρία Βαν Κερκόουβ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο κτίριο του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Ο ΠΟΥ συστήνει σε όλες τις χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χορηγούν ταυτόχρονα εμβόλια για την εποχική γρίπη και την Covid-19.
Συνολικά το ποσοστό των θετικών τεστ είναι πάνω από 10%, ωστόσο κυμαίνεται κατά περιφέρεια, δήλωσε η Κερκόουβ, προσθέτοντας πως στην Ευρώπη το ποσοστό των θετικών τεστ είναι πάνω από 20%.
Η παρακολούθηση των λυμάτων δείχνει ότι η κυκλοφορία του ιού είναι 2 ως 20 φορές υψηλότερη απ’ ό,τι αναφέρεται αυτήν τη στιγμή, δήλωσε και προειδοποίησε: «Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται και να αλλάζει, κάτι που μας εκθέτει όλους στον κίνδυνο ενός εν δυνάμει πιο ισχυρού ιού που μπορεί να διαφεύγει του εντοπισμού μας και/ή των ιατρικών επεμβάσεών μας, περιλαμβανομένου του εμβολιασμού».
«Τέτοια υψηλή κυκλοφορία δεν είναι ‘τυπική’ για τους αναπνευστικούς ιούς, οι οποίοι τείνουν να αυξάνουν την κυκλοφορία τους κατά τους ψυχρότερους μήνες», δήλωσε.
Η ίδια πρόσθεσε πως ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται αυτήν την περίοδο, τουλάχιστον 40 αθλητές έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί θετικοί.
Η Κερκόουβ συνέστησε σε όλες τις χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χορηγούν ταυτόχρονα εμβόλια για την εποχική γρίπη και την Covid-19, εξαιτίας της μείωσης της εμβολιαστικής κάλυψης κατά του SARS-CoV-2.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass