Βρετανία: Δίκες εξπρές για τους ταραχοποιούς

«ΑΝΟΙΓΟΥΝ» 500 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2024 8:01

ΛΟΝΔΙΝΟ
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο συγκλονίζεται από βίαια επεισόδια που αποδίδονται στην άκρα Δεξιά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την κινητοποίηση 6.000 εξειδικευμένων αστυνομικών και την εξασφάλιση περισσότερων των 500 διαθέσιμων θέσεων στις φυλακές για τον εγκλεισμό ταραχοποιών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε «γρήγορες» καταδίκες των ταραχοποιών και κατήγγειλε το «μίσος της άκρας Δεξιάς».
«Ολοι όσοι καταδικασθούν σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή για τις ταραχές, θα έχουν μια θέση στη φυλακή που θα τους περιμένει», δήλωσε χθες το πρωί στο BBC η υφυπουργός Δικαιοσύνης Χάιντι Αλεξάντερ.
Η κυβέρνηση ενήργησε ώστε να απελευθερωθούν θέσεις στις φυλακές που θα ήταν διαθέσιμες «αργότερα μέσα στον μήνα», εξήγησε αναφέροντας τον αριθμό των 567 θέσεων.
Μιλώντας στο Times Radio, η υφυπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε επίσης πως έχουν κινητοποιηθεί 6.000 αστυνομικοί. Η ίδια δήλωσε επίσης πως τα δικαστήρια «θα μπορούσαν» να αρχίζουν να συνεδριάζουν «το βράδυ, τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα» ώστε να δικάζουν γρήγορα τους ταραχοποιούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass