Παγκόσμιο «τσουνάμι» στις αγορές

«ΜΑΥΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2024 8:20

ΑΘΗΝΑ
Μαζική ρευστοποίηση, απώλειες μετοχών και χρηματιστήρια σε σοκ άφησε πίσω του το «τσουνάμι» στις αγορές από την Ασία έως την Ευρώπη και από την Αυστραλία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις εικόνες από το μακρινό 1987 να ζωντανεύουν ξανά στα πρόσωπα των χρηματιστών που έζησαν τη «Μαύρη Δευτέρα». Το sell off στα χρηματιστήρια διευρύνθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπό τον φόβο ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ και φυσικά παρέσυρε και το Χρηματιστήριο Αθηνών σε πτώση 6,26%.

Το μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων που ξεκίνησε από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν ισχυρές απώλειες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές. Στο βαθύ κόκκινο βρέθηκαν από την αρχή της συνεδρίασης οι αμερικανικοί δείκτες. Ο Dow Jones έχασε 1.179 μονάδες ή 2,7%, με τον Nasdaq να υποχωρεί 4,7% και με τον S&P 500 να διαμορφώνεται 3,5% χαμηλότερα.
Στο επίκεντρο των πωλητών παραμένουν μετοχές από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ «αρνητικοί» πρωταγωνιστές με τις χειρότερες απώλειες είναι τίτλοι από τον κλάδο της τεχνολογίας. Tο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έμεινε ανεπηρέαστο από το κύμα sell off που σαρώνει την παγκόσμια αγορά.
Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ»
Η «βουτιά» που κατέγραψαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές χθες προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στους χρηματιστές. Να σημειωθεί πως οι απώλειες στην ιαπωνική αγορά κάποια στιγμή υπερέβησαν τη βουτιά της «Μαύρης Δευτέρας» του 1987, καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ προκάλεσαν αποστροφή ρίσκου. Αντίθετα, το γεν και το ελβετικό φράγκο, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, κατέγραψαν άλμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass