ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Χρηματοδοτικό κενό... πέντε δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2024 8:10

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Για χρηματοδοτικό κενό ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025 έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να καλυφθεί εγκαίρως.

Έκανε ωστόσο λόγο για απειλή προς το «φρένο χρέους». Στην καθιερωμένη «θερινή» συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Λίντνερ απέρριψε την κατηγορία ότι ο ίδιος άνοιξε εκ νέου την συζήτηση για ζητήματα επί των οποίων είχε ήδη επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο του κυβερνητικού συνασπισμού. Αντιθέτως, τόνισε, είχε συμφωνηθεί ειδικοί εμπειρογνώμονες να εξετάσουν ορισμένα σημεία και τώρα εκφράζουν την ανησυχία τους, ειδικά σχετικά με την συνταγματικότητα επιδοτήσεων που προορίζονται για τους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB) και τους αυτοκινητοδρόμους. Ο κ. Λίντνερ διαβεβαίωσε πάντως ότι «δεν θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων για την εργατική μεσαία τάξη». Η αντιπολίτευση από την πλευρά της ζητά περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass