ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Ούτε βήμα πίσω από τη Γαλάζια Πατρίδα

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2024 8:40

ΑΓΚΥΡΑ
Προκλητική αναφορά στη «γαλάζια πατρίδα, από την οποία η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε σπιθαμή πίσω» έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κομματική συνεδρίαση του AKP.

Αφορμή για τη δήλωση του Τούρκου προέδρου στάθηκε η αναφορά το περασμένο Σάββατο στην Εθνοσυνέλευση του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βετεράνου διπλωμάτη Ναμίκ Ταν ότι η «θεωρία της γαλάζιας πατρίδας» είναι ένα «παραμύθι», το οποίο υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.
Αναφερόμενος στη δήλωση του βουλευτή του CHP και πρώην πρέσβη της χώρας του στην Ουάσινγκτον, Ναμίκ Ταν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε:
«Από τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την ισορροπημένη στάση μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας έχουμε γίνει μάρτυρες της ίδιας ταλάντευσης (σ.σ. του CHP) σε κάθε θέμα. Τώρα βλέπουμε μια παρόμοια κοντόφθαλμη στάση στο θέμα της ‘’γαλάζιας πατρίδας’’. Αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Τουρκίας, τη χαρακτηρίζουν ‘’παραμύθι’’ και κατηγορούν τη χώρα μας για επεκτατισμό, κλείνοντας το μάτι σε κάποιους. Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός όχι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά για να σταθούν προσοχή απέναντι στους αντιπάλους της Τουρκίας. Αυτό λέγεται ανευθυνότητα, άγνοια και επιπολαιότητα».
Τόνισε ακόμη ότι «δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της ‘’γαλάζιας πατρίδας’’ μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας μας. Να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».
Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του κατά του Ισραήλ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την επίμαχη δήλωσή του, την περασμένη Κυριακή, με την οποία άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ», όπως έκανε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη. Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για παράνομη συμπεριφορά και το χαρακτήρισε απειλή για όλο τον κόσμο και για όλη την ανθρωπότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass