ΠΟΛΩΝΙΑ: Αμπάρι γεμάτο σαμπάνιες

* ΣΕ ΝΑΥΑΓΙΟ 19ου ΑΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2024 8:00

ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πολωνοί δύτες ανακοίνωσαν χθες ότι ανακάλυψαν στα ανοιχτά των σουηδικών ακτών της Βαλτικής Θάλασσας ένα ναυάγιο ενός πλοίου του 19ου αιώνα του οποίου το αμπάρι είναι γεμάτο με κιβώτια σαμπάνιας και αντικείμενα από πορσελάνη.

«Το ναυάγιο είναι γεμάτο με κιβώτια σαμπάνιας, μεταλλικού νερού και αντικείμενα πορσελάνης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Στακούρα, επικεφαλής της καταδυτικής ομάδας Baltictech.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα στα αντικείμενα που βρέθηκαν ήταν περίπου εκατό μπουκάλια σαμπάνιας. «Κάνω καταδύσεις τα τελευταία 40 χρόνια, συμβαίνει συχνά να υπάρχουν ένα ή δύο φιάλες... (αλλά) να συναντήσω ένα ναυάγιο με τέτοιο φορτίο, που δεν μου είχε ξανασυμβεί», τόνισε ο Στακούρα. Η ανακάλυψη, που έγινε περίπου 20 ναυτικά μίλια νότια του σουηδικού νησιού Έλαντ, ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα τύχης, σύμφωνα με τους δύτες που για χρόνια χτενίζουν τον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας αναζητώντας ναυάγια. Η ανακάλυψη μεταλλικού νερού σε σφραγισμένες πήλινες φιάλες κατέστησε εφικτό να διαπιστωθεί ότι το σκάφος βυθίστηκε στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass