ΙΣΠΑΝΙΑ

Εθελοντές προσφέρουν κρύα σούπα στους άστεγους

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2024 7:15

ΜΑΔΡΙΤΗ

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μοίρασαν σούπα γκασπάτσο, νερό και αναψυκτικά σε άστεγους στην πόλη Κόρδοβα, στη νότια Ισπανία, ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κορύφωση του πρώτου κύματος καύσωνα του καλοκαιριού.

«Ένα πιάτο φαγητό, η (σούπα μας) γκασπάτσο, το γάλα μας, είναι πολλά αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες» δήλωσε ο Χοσέ Μιγκέλ Σάντσεθ, επαινώντας τους εθελοντές που τον εξυπηρέτησαν σε έναν δρόμο, στο κέντρο της πόλης, χθες το βράδυ.
Ο 59χρονος άστεγος είπε στο Ρόιτερς ότι μία γυναίκα του επέτρεψε να μείνει στο σπίτι της για λίγες ημέρες, προκειμένου να προστατευτεί από τον ήλιο. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας AEMET προβλέπει ότι το κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας σήμερα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, ενώ στην Κόρδοβα και σε άλλα τμήματα της Ανδαλουσίας τους 43 βαθμούς Κελσίου. Σε ορισμένες περιοχές στις ακτές της Μεσογείου τα θερμόμετρα ενδέχεται να δείξουν 44 βαθμούς Κελσίου αύριο, αν και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την AEMET. Στη Μαδρίτη, οι Αρχές μετέφεραν με λεωφορεία τους άστεγους από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας για να τους προσφέρουν καταφύγιο σε κλιματιζόμενα κέντρα, μοιράζοντάς τους φαγητό, νερό και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο. Οι Αρχές έχουν εκδώσει συναγερμούς για την υγεία και προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Η Ισπανία κατέγραψε πέρυσι σχεδόν 11.000 θανάτους που αποδόθηκαν στην ακραία ζέστη, σύμφωνα με μια έρευνα της οποίας ηγήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο Ερευνών της χώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass