Τουριστικό σκάφος στον Μαρμαρά έπιασε φωτιά και βυθίστηκε

ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ 110 ΑΤΟΜΑ - 7 ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2024 7:00

ΑΓΚΥΡΑ
Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στην Τουρκία, καθώς τουριστικό σκάφος 20 μέτρων βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών του Μαρμαρά, αφού πρώτα έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ανέρχονταν στους 110 και όλοι τους κατάφεραν να απεγκλωβιστούν εγκαίρως. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, από το συμβάν έχουν τραυματιστεί επτά άτομα, που μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο. Τα τρία βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο του πλοίου, με τον ιδιοκτήτη και τον καπετάνιο να τίθενται υπό κράτηση.
Πολλοί επιβάτες, Τούρκοι αλλά και ξένοι τουρίστες, πήδηξαν στο νερό για να γλιτώσουν από τη φωτιά, τη στιγμή που άλλοι διασώθηκαν από κοντινά σκάφη μέχρι το λιμενικό να τους περισυλλέξει. Οι σκηνές πανικού που επικράτησαν αποτυπώθηκαν και σε βίντεο της Daily Mail. Στο κλιπ φαίνονταν ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό και το σκάφος να τυλίγεται στις φλόγες. Στη θάλασσα, μάλιστα, διακρίνονταν σωσίβια, κόσμος που κολυμπά και προσπαθεί να σωθεί, αλλά και άλλα πλεούμενα μέσα που απομακρύνουν επιβάτες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, ενώ από παντού ακούγονταν φωνές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass