ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ: Βαρύτατες ποινές για τη δολοφονία υποψήφιου προέδρου

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 8:40 | Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλ 2024 11:11

ΚΙΤΟ  
Βαριές ποινές κάθειρξης επιβλήθηκαν σε πέντε πρόσωπα που δικάστηκαν για τη δολοφονία του κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία του Ισημερινού, Φερνάντο Βιγιαβισένσιο.

Ο βασικός κατηγορούμενος, Κάρλος Ανγκούλο, φερόμενο μέλος μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες που λυμαίνονται τη χώρα, «καταδικάστηκε να εκτίσει 34 χρόνια και οκτώ μήνες» κάθειρξης, διότι σχεδίασε και διέταξε τη δολοφονία του πολιτικού μέσα από τη φυλακή, σύμφωνα με την ετυμηγορία που αναγνώστηκε στο κλείσιμο της δίκης.
Η ίδια ποινή επιβλήθηκε στη Λάουρα Καστίγιο, η οποία προμήθευσε όπλα, χρήματα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην ομάδα κολομβιανών εκτελεστών που δολοφόνησε τον Βιγιαβισένσιο την 9η Αυγούστου 2023, καθώς αποχωρούσε από προεκλογική συγκέντρωση σε αίθουσα στο βόρειο Κίτο.
Οι άλλοι κατηγορούμενοι, ο Έρικ Ραμίρες, ο Βίκτορ Φλόρες και η Αλεξάνδρα Τσίμπο, καταδικάστηκαν να εκτίσουν 12 χρόνια κάθειρξης για συνέργεια στη δολοφονία.
Στην πρωτόδικη απόφαση μπορεί να ασκηθεί έφεση από τους καταδικασθέντες. Κατά τη διάρκεια της δίκης, που διεξαγόταν στο Κίτο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες συλλήβδην.
Έξω από το δικαστήριο, στο οικονομικό κέντρο της πρωτεύουσας Κίτο, συγγενείς, φίλοι και υποστηρικτές του Φερνάντο Βιγιαβισένσιο κράταγαν πλακάτ στα οποία διάβαζε κανείς συνθήματα όπως «φυλακή για τους άνανδρους δολοφόνους» κάτω από φωτογραφίες του πολιτικού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον κ. Φλόρες φέρεται να είχε ανατεθεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της μοτοσικλέτας με την οποία κυκλοφορούσε ο εκτελεστής ο οποίος σκότωσε τον υποψήφιο Βιγιαβισένσιο, ενώ η κυρία Τσίμπο είχε αναλάβει να ειδοποιήσει την ομάδα των πληρωμένων πιστολιών πως ο πολιτικός αναχωρούσε. Ο κ. Ραμίρες είχε αναλάβει την επίβλεψη του τόπου της δολοφονίας.
Την 9η Αυγούστου 2023, ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος πρόεδρος, πρώην δημοσιογράφος Φερνάντο Βιγιαβισένσιο δολοφονήθηκε από ένοπλο που του έριξε στο κεφάλι καθώς αποχωρούσε από προεκλογική εκδήλωση στο Κίτο, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, ενόψει των οποίων συγκαταλεγόταν στα φαβορί.
Άλλοι δεκατρείς άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους αστυνομικοί, στρατιωτικοί κι υποστηρικτές του θύματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass