ΝΙΓΗΡΙΑ

Κατέρρευσε σχολείο την ώρα των εξετάσεων

ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 7:00

ΑΜΠΟΥΤΖΑ

Τουλάχιστον 16 μαθητές σκοτώθηκαν χθες στη Νιγηρία όταν σχολικό κτίριο κατέρρευσε την ώρα που έδιναν εξετάσεις, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που καταμέτρησε τα πτώματα των θυμάτων σε νοσοκομεία.

Οι τοπικές αρχές τόνισαν νωρίτερα ότι «πολλοί μαθητές» σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν αίθουσες διδασκαλίας στο σχολείο Ιερά Ακαδημία, που βρίσκεται στην κεντρική πολιτεία Πλατό. Όμως ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε πέντε πτώματα σε νοσοκομείο και ακόμα 11 σε ένα άλλο. Όλα ήταν παιδιά που φορούσαν σχολικές στολές. Θύματα φώναζαν για βοήθεια κάτω από τα ερείπια του σχολείου Ιερά Ακαδημία στο Τζος, την πρωτεύουσα της πολιτείας, και γονείς αναζητούσαν απεγνωσμένα τα παιδιά τους. «Ένα διώροφο κτίριο που στεγάζει την Ιερά Ακαδημία στο Μπούσα Μπουζί, στην πολιτεία Πλατό, κατέρρευσε σήμερα το πρωί σκοτώνοντας πολλούς μαθητές», είχε ανακοινώσει χθες η εθνική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων αναγκών (NEMA), προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν χθες σε εξέλιξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass