ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ:

Φίλα προσκείμενος στο Κρεμλίνο ο νέος Πατριάρχης

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2024 7:15

ΣΟΦΙΑ
Η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, παραδοσιακά κοντά στη Ρωσία, εξέλεξε νέο Πατριάρχη, τον Δανιήλ, 52 ετών, ο οποίος έχει πάρει θέσεις υπέρ του Κρεμλίνου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας εξελέγη από την Πατριαρχική Εκλογική Συνέλευση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος και ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ. 69 ψήφους έλαβε ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ, 66 ψήφους ο Μητροπολίτης Βράτσης Γρηγόριος, ενώ υπήρχαν και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.
Ο νέος Πατριάρχης έχει, υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σε ένα μεγάλης διάρκειας βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε το 2023. Ο ίδιος επίσης επέκρινε έντονα την απέλαση που αποφάσισε η βουλγαρική κυβέρνηση, τον Σεπτέμβριο του 2023, του επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια, Αρχιεπισκόπου Βασιανού, και δύο Λευκορώσων ιερέων που κατηγορήθηκαν ότι εξυπηρετούσαν ρωσικά γεωπολιτικά συμφέροντα. Ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος που υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν ήταν παρών στην τελετή. Αντιθέτως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρευρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του Πατριάρχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass