ΒΟΛΙΒΙΑ: Συνελήφθη και δεύτερος «πραξικοπηματίας» στρατηγός

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2024 8:50

ΛΑ ΠΑΣ
Στα χέρια των αστυνομικών αρχών της Βολιβίας βρίσκεται και δεύτερος επικεφαλής του στρατού, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Λίγο μετά τη σύλληψη του στρατηγού Χουάν Χοσέ Σουνίγα, ο οποίος επιθυμούσε την «αναδιάρθρωση της δημοκρατίας», συνελήφθη κι ο επικεφαλής των πεζοναυτών, Χουάν Αρνές Σαλβαδόρ. Και οι δύο κατηγορούνται για «ένοπλη εξέγερση και τρομοκρατία».
Τις συλλήψεις ανακοίνωσε ο Εδουάρδο ντελ Καστίγιο, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για «δύο πραξικοπηματίες στρατιωτικούς που ήθελαν να καταστρέψουν τη δημοκρατία».
Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σουνίγα, επικεφαλής του στρατού ξηράς της Βολιβίας, και οι άνδρες του περπάτησαν στους δρόμους της Λα Πας ως την πλατεία Μουρίγιο, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο. Εκεί τοποθέτησαν οκτώ άρματα μάχης και έριχναν δακρυγόνα εναντίον οποιουδήποτε προσπαθούσε να πλησιάσει.
Έπειτα από πολλές ώρες και μία προσπάθεια να εισέλθουν στο κτίριο όπου βρισκόταν ο πρόεδρος Λουίς Άρσε, ο στρατηγός αποσύρθηκε με τα στρατεύματά του προς έναν στρατώνα στη Λα Πας, όπου συνελήφθη.
Νωρίτερα, ο Σουνίγα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι έδρασε με βάση εντολές του προέδρου της χώρας, Λουίς Άρσε, ο οποίος του ζήτησε την Κυριακή «να προετοιμάσει κάτι» για να ενισχυθεί η δημοτικότητά του.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Άρσε απέπεμψε τον Σουνίγα και διόρισε νέα διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass