ΗΠΑ

Αίρουν το «εμπάργκο» όπλων στο τάγμα Αζόφ

«ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2024 8:30

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να έχουν προβεί σε άρση της πολυετούς απαγόρευσης προμήθειας όπλων και εκπαίδευσης στο ουκρανικό στρατιωτικό τάγμα του Αζόφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «δεν βρέθηκαν στοιχεία για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την ταξιαρχία. Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο BBC ότι η Ουάσινγκτον κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μια διαδικασία ελέγχου της 12ης ταξιαρχίας ειδικών δυνάμεων Αζόφ της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας. «Η ρωσική παραπληροφόρηση επιχειρεί να συγχέει τη μονάδα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας της 12ης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων Αζόφ με μια πολιτοφυλακή που σχηματίστηκε για να υπερασπιστεί την Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας το 2014 και ονομάζεται “τάγμα Αζόφ”», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Το τάγμα Αζόφ, το οποίο έχει κατηγορηθεί για σύνδεση με ακροδεξιές ομάδες, αποτελεί πλέον μονάδα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας. Σε ανακοίνωσή του χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας ότι τα «ψέματα της Ρωσίας [...] δέχθηκαν ένα καταστροφικό πλήγμα». «Η παραλαβή δυτικών όπλων και η εκπαίδευση από τις ΗΠΑ όχι μόνο θα αυξήσουν τη μαχητική ικανότητα των Αζόφ, αλλά κυρίως θα συμβάλουν στην προστασία της ζωής και της υγείας του προσωπικού της ταξιαρχίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass