Ενοχος ο γιος του Αμερικανού προέδρου

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 8:31

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ένοχος από ένα σώμα ενόρκων χθες, με την ετυμηγορία ότι είπε ψέματα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών, προκειμένου να αγοράσει ένα όπλο, κρίθηκε ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Την απόφαση εκτιμάται ότι μπορεί να εκμεταλλευτούν οι Δημοκρατικοί για να αντιταχθούν στον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ ότι το δικαστικό σύστημα χρησιμοποιείται για να τον πλήξει, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Μετά από μια δίκη διάρκειας δύο εβδομάδων, παρουσία συχνά της Τζιλ Μπάιντεν, της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ και μητριάς του κατηγορουμένου, το σώμα των ενόρκων στο δικαστήριο του Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, έκρινε πως ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ένοχος και στις τρεις κατηγορίες σε βάρος του: δύο για τα ψέματα που έγραψε σε απαραίτητα για την αγορά ενός περιστρόφου έγγραφα τον Οκτώβριο του 2018 και μία τρίτη για την παράνομη κατοχή του. Είναι το πρώτο παιδί ενός εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου που καταδικάζεται για ένα έγκλημα. Η ετυμηγορία του 12μελούς σώματος των ενόρκων έπρεπε να είναι ομόφωνη για κάθε κατηγορία. Ο 54χρονος Χάντερ Μπάιντεν κούνησε καταφατικά το κεφάλι του, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας. Ο Ουάις κατηγορεί επίσης τον Χάντερ Μπάιντεν με τρεις κακουργηματικές και έξι πλημμεληματικές φορολογικές κατηγορίες στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι εκείνος δεν κατέβαλε φόρους ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων το διάστημα μεταξύ 2016 και 2019, την ώρα που ξόδευε εκατομμύρια μεταξύ άλλων σε ναρκωτικά, συνοδούς πολυτελείας, πανάκριβα αυτοκίνητα. Ο Χάντερ Μπάιντεν δηλώνει αθώος σε αυτές τις κατηγορίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass