Βουλγαρία: Επιστρέφει ο Μπόικο Μπορίσοφ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 7:30

ΣΟΦΙΑ
Οι Βούλγαροι ψήφισαν χθες για να εκλέξουν νέο κοινοβούλιο παράλληλα με τις ευρωεκλογές και έδωσαν το προβάδισμα στο συντηρητικό κόμμα Gerb, χωρίς να υπάρχει πάντως εγγύηση για την έξοδο της χώρας από την πολιτική κρίση.

Ο αέρας της αλλαγής που έπνεε στη χώρα το καλοκαίρι του 2020 έχει πέσει και ο άνθρωπος που εκδιώχθηκε από την εξουσία μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς, ο πρώην πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, επιστρέφει.
Με το 26% έως 28% των ψήφων, σύμφωνα με τα exit polls, το κόμμα του, το Gerb, αποκτά μεγάλο προβάδισμα απέναντι στους μεταρρυθμιστές του συνασπισμού Συνεχίζουμε την Αλλαγή/Δημοκρατική Βουλγαρία, που συγκεντρώνει το 15% των ψήφων.
Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι ο Μπόικο Μπορίσοφ θα μπορέσει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Οι αναλυτές θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και ήδη εγείρουν το φάσμα νέων, των έβδομων κατά σειρά, βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass