ΝΑΤΟ: H Ουκρανία έχει δικαίωμα να χτυπήσει στα εδάφη της Ρωσίας

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2024 7:50

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Το διεθνές δίκαιο δίνει στην Ουκρανία το δικαίωμα να επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας προκειμένου να προστατεύσει την κυριαρχία της, δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Σουηδία, νέο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη. «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήττεις νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της επιτιθέμενης πλευράς, του επιτιθέμενου, σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία» είπε. Οι ΗΠΑ και άλλες Δυτικές χώρες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί ορισμένα Δυτικά όπλα για επιθέσεις σε ρωσικά εδάφη κοντά στα ουκρανικά κύτταρα, μια εξέλιξη στην οποία απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προσφέρει όπλα σε εχθρούς της Δύσης ή να αναπτύξει πυραύλους σε απόσταση βολής από χώρες του ΝΑΤΟ. «Πρόκειται για έναν επιθετικό πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας, της Ουκρανίας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για τη Ρωσία» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass