Ινδία: Λειψυδρία ακολουθεί τον πρωτοφανή καύσωνα

ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 7:20

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ

Φόβους ότι ο απολογισμός των νεκρών από το κύμα καύσωνα θα ξεπεράσει τους 100 νεκρούς εκφράζουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Ινδία, καθώς οι «αφόρητες θερμοκρασίες, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, έφθασαν στους 50 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Δελχί και το κρατίδιο Ραζαστάν.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, ανέφερε η αρχή διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου, προσθέτοντας πως 97 θάνατοι ερευνώνται.
Σχεδόν 25.000 άνθρωποι φαίνεται πως υπέστησαν θερμοπληξία από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, που διαρκεί η καλοκαιρινή περίοδος στην Ινδία, μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος The Print επικαλούμενος κυβερνητικά στοιχεία.
Tην ίδια ώρα, καταγράφηκαν διπλάσιες και πλέον ημέρες καύσωνα στη βορειοδυτική και ανατολική Ινδία σε σχέση με το σύνηθες για την εποχή, ιδίως επειδή υπήρξαν λιγότερες καταιγίδες, που δεν συνδέονται με τους μουσώνες, και θερμοί άνεμοι από άνυδρες γειτονικές περιοχές προς την Ινδία.
Θάνατοι αναφέρθηκαν επίσης σε βόρεια και δυτικά τμήματα της Ινδίας, όπου το κύμα καύσωνα ήταν ιδιαίτερα σφοδρό. Στο Δελχί εκατοντάδες κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με λειψυδρία.
Εν αντιθέσει, τμήματα της ανατολικής Ινδίας επλήγησαν από τον κυκλώνα Ρέμαλ, με τις καταρρακτώδεις βροχές στο βορειοανατολικό κρατίδιο Άσαμ να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους από την Τρίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass